Un accident amb quatre menors ferits mentre realitzaven una via ferrada amb una empresa d’aventura a la localitat d’Albanyà, al costat del càmping Bassegoda, ha estat el causant de la comprovació per part de la Unitat d’Intervenció en Muntanya (UIM) dels Mossos d’Esquadra, de l’estat d’aquesta via.

L’accident s’ha produït quan un grup que es trobava a la part final de la via ferrada ha fet caure una pedra de grans dimensions que ha provocat les ferides a les víctimes.

A la “Via ferrada” no hi havia cap element per facilitar la progressió artificial, és a dir, només es podia pujar agafant-se amb el cable d’acer o els trams de corda que hi havia. Cap graó o nansa per posar-hi els peus o agafar-se amb les mans.

De manera que la “ferrada” esdevenia una mena d’escalada en la que depenent de l’habilitat de l’usuari, calia agafar-se al cable, cordes o bé als elements naturals del terreny, pedres i arbres de l’entorn.

La UIM ha adreçat una dotació que ha fet inspecció ocular del lloc dels fets juntament amb efectius de Investigació de l’ABP Figueres. Davant de les mancances en seguretat que presentava la instal·lació i l’elevat risc que es repeteixi una caiguda de pedres s’ha decidit treure l’equipament de la instal·lació per evitar un altre accident greu o fins i tot mortal.

Text: UIM Mossos d’Esquadra