Davant l’elevat nombre de serveis que es produeixen al medi natural, els Bombers de la Generalitat, juntament amb la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) demanen extremar les mesures de seguretat i autoprotecció a l’hora de realitzar activitats a la muntanya.

Augment del serveis dels Bombers al medi natural
Durant els últims anys, el nombre de rescats i salvaments al medi natural atesos pels Bombers de la Generalitat ha anat augmentant. Aquesta tendència a l’alça preocupa especialment durant els caps de setmana i els mesos amb períodes de vacances en què l’afluència de persones a la muntanya, tant per realitzar activitats esportives com de lleure, és més elevada.
Els Bombers han constatat que molts dels serveis que realitzen s’haurien pogut evitar si s’haguessin tingut en compte els consells bàsics de seguretat i autoprotecció.
Si bé durant els últims anys, l’augment, pel que fa al nombre de serveis, no ha estat molt gran, ha tendit a pujar. Aquest fet és notable si ens fixem en el primer semestre dels darrers anys, en els períodes compresos entre els mesos de gener a juliol, on la progressió és fa més evident.

Divulgació dels consells de seguretat a la muntanya

Els Bombers de la Generalitat difonen els consells de prevenció i autoprotecció al seu web: www.gencat.cat/interior/seguretatmuntanya, així com a través del seu compte de twitter @bomberscat

També han publicat al seu Canal Youtube un vídeo amb consells bàsics de seguretat, que pivoten al voltant de la planificació de l’activitat, la preparació dels qui l’han de fer, una bona previsió logística i la precaució, instant a trucar al telèfon únic d’emergències 112 en cas d’una eventualitat (https://youtu.be/pMngT6NF0yQ)

Informació més ampliada a:

Els Bombers de la Generalitat i la FEEC demanen extremar les precaucions al medi natural