Secció Escalada

  • Inici
  • /
  • Secció Escalada

Des de la secció d’escalada del CEP volem tornar a potenciar aquesta disciplina al CEP i al Penedès. Els eixos principals de desenvolupament seran principalment els següents:

D’una banda, la formació tant a iniciació a l’escalda, com amb tecnificació avançada.
D’altra banda, volem re-equipar les vies que hi ha a la comarca per poder gaudir dels magnífics espais que tenim a la comarca, així com obrir d’algunes de noves.Reequipament del sector d’escalada La Font de l’Ametlló.

El passat mes d’agost, el Centre Excursionista del Penedès (CEP), va rebre una subvenció per part de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), destinada al reequipament del sector d’escalada “La Font de l’Ametlló, situat al municipi penedesenc de Moja.

La Font de l’Ametlló és un dels principals sectors en l’historia de l’escalada al Penedès. Des de fa uns anys l’equipament havia sofert un gran deteriorament, degut a l’antiguitat i a l’afluència de gent. La subvenció, rebuda en forma de material, consta de 80 unitats de parabolts inox M-10, 80 plaquetes inox M-10 i 16 unitats d’instal·lació de ràpel ( conjunt 2 xapes + cadena + anelles ). Segons la previsió, les obres es realitzaran durant aquest hivern 2015-2016.

Bones notícies per al sector de l’escalada!

El passat diumenge dia 17 de maig va tenir lloc, durant tot el dia i en el marc de la 1a Fira d’Esports de Muntanya de Vilafranca, la setena edició del “Vilabloc”, la competició d’escalada en bloc de Vilafranca del Penedès. Enguany, la competició va canviar d’ubicació respecte els anys anteriors, el Vilabloc va canviar el Parc del Tívoli per les instal·lacions de La Bauma – Escola d’Escalada. L’organització va preparar pels participants 8 problemes d’escalada en bloc per a la ronda classificatòria i 4 per a la final, per cada una de les 3 categoríes: promoció, femenina i absoluta.

La competició va rebre un bon nombre d’inscripcions arribant a la xifra de 69 entre competidors i competidores, procedents de diverses comarques catalanes.

Vilabloc 2015

La competició va iniciar-se a les 10 del matí amb la ronda classificatòria, que, enguany, constava de 8 problemes de bloc dissenyats per l’organització, aprofitant l’espectacular estructura escalable per a la pràctica de l’escalada en bloc de La Bauma. A la ronda final, disputada al llarg de tota la tarda i fins al vespre en el mateix escenari, hi van prendre part els millors 10 esportistes de la classificatòria per a cada una de les tres categories (promoció, femenina i absoluta). Així, la final va desenvolupar-se amb una nombrosa assistència de públic que va seguir amb entusiasme les evolucions dels escaladors i escaladores de les diferents categories sobre els 4 problemes d’escalada en bloc plantejats pels organitzadors de la competició i que havien de resoldre amb un màxim de 4 minuts cada un d’ells i sense haver-los visualitzat amb antel·lació.

En categoria Promoció el campió va ser Eduard Cristino, de Tarragona, la segona posició va ser pel barceloní Sergi Muñoz i el tercer lloc va ser pel penedesenc Jordi Casas, que va realitzar una gran final. En categoria femenina, la Rut Casas, de només 14 anys i resident a Sant Julià de Vilatorta, va revalidar el primer lloc que ja havia aconseguit a la darrera edició del Vilabloc. La van acompanyar al podi la Natàlia Lanau i la Cecilia Aguirre. Finalment, en categoria absoluta, la victòria final va ser per l’Oriol Maraver, de Santpedor, que va fer vibrar el públic amb un estil d’escalada impecable i plàstic i va repetir la seva victòria de l’edició del 2010. El van seguir, en segon lloc el Francesc Roldan i, en tercer lloc, l’italià Roberto delle Fratte.

La competició es va acabar amb un sorteig de material de muntanya de diverses marques que donaven suport a l’acte i, en especial, de la botiga “Terradesports de Muntanya”, que, des de la primera edició del Vilabloc, ha donat el seu suport incondicional a l’organització de la prova.

Els competidors, alguns d’ells amb una dilatada experiència en el món de les competicions, van valorar molt positivament l’organització del “Vilabloc”, tant per la bellesa dels problemes d’escalada plantejats com per l’ambient i el desenvolupament general de la competició. Els organitzadors de la prova també van coincidir a valorar molt positivament el desenvolupament de la prova per l’afluència de públic i escaladors, com per la nova ubicació de l’esdeveniment, que demostren que la salut de l’escalada a la vila es troba en un moment molt dolç.