2a CURSA DE MUNTANYA PAPIOL EXTREM

NOU

La Papiol Extrem neix l’any 2020 com a hereva de la Vertical del Penedès, esdeveniment que es va disputar fins el 2018, pujant la Penya del Papiol en format cronoescalada. Aquest cim penedesenc és emblemàtic per a la secció de Curses de muntanya del CEP. Per aquest motiu, organitzem aquesta cursa des del barri de Can Torres (Olèrdola), que transcorre per corriols, pista forestal, camins entre vinyes, bosc, i que es caracteritza per pujar dues vegades la Penya del Papiol per vessants diferents, que permetrà gaudir d’unes fantàstiques vistes del Penedès i del Garraf.

 

Dades generals

 • Data: diumenge 06-02-2022
 • Hora de sortida: 10h
 • Distància: 12’5 km aprox.
 • Desnivell positiu: 525 m aprox.
 • Altitud màxima: 381 m. (Penya del Papiol)
 • Avituallaments:
  • Cim de la Penya del Papiol: líquid, recomanat portar got propi.
  • Meta: líquid i sòlid (entrepà de botifarra) 
 • Sortida i arribada: Barri de Can Torres, Olèrdola
 • Enllaç al recorregut de la cursa.
 • Cursa cronometrada per l’empresa 9h.Sports.
 • La Papiol Extrem es regirà per la normativa FEEC anticovid vigent en el moment de la prova.
 • Obsequi d’un got plegable i reutilitzable per a tots els participants.
 • Perfil d’Instagram amb informació i novetats de la cursa.
 • Entrevista al responsable de la secció a Canal 20-Ràdio Olèrdola.

 

Inscripcions

 • Obertura: 20-12-2021
 • Tancament: 02-02-2022
 • Nombre màxim d’inscrits: 150
 • No es faran inscripcions presencials el dia de la cursa.
 • Preu:
  • 6€ Socis del CEP
  • 10€ No socis del CEP
 • És obligatori comptar amb la llicència federativa FEEC o FEDME. En cas de no tenir-ne, es pot contractar l’assegurança en fer la inscripció, amb un cost addicional de 5€.

 

INSCRIU-T’HI!

 

Descripció del recorregut

Els dos primers quilòmetres de la cursa són un homenatge a l’antiga cronoescalada Vertical del Penedès. Per aquest motiu, el primer i primera classificades en categoria masculina i femenina en aquesta pujada de gairebé 200 metres de desnivell positiu obtindran un premi.

Una vegada coronat el cim de la Penya del Papiol, per endavant tindrem una mica més de 10 quilòmetres distrets i bonics de fer. Trobarem de tot: trams de pista, ciment, trams tècnics, corriols de pujada, de baixada, bosc, vinya… i unes fenomenals vistes del Penedès. En definitiva, un recorregut 100% CEP, que esperem que faci les delícies de qui hi participi.

 

La Papiol Extrem, una cursa responsable i compromesa amb l’entorn, el territori i la societat

 • Cursa compromesa amb la societat: Per aquesta edició col·laborarem recollint aliments de primera necessitat. Això implica a tothom que hi participi. Us demanem que porteu aliments de primera necessitat i de fàcil conservació com: llegums, farina, arròs, llet, llaunes de conserves, oli, pasta…. Tractarem d’aconseguir el màxim pels que menys tenen. Siguem generosos!
 • Cursa compromesa amb l’entorn: Fomentem que un nombre important de participants arribin a Can Torres en bicicleta. Per aquest motiu, adaptem un espai de guarda-bicis per tal de que els participants hi deixin la bicicleta i puguin gaudir de la cursa.
 • Cursa respectuosa amb el territori: El recorregut ha estat el fruit del treball entre l’equip organitzador i els agents rurals de l’Alt Penedès. Han fet falta diverses reunions, algunes sobre el terreny per parir un recorregut respectuós amb el medi, els seus ecosistemes i la biodiversitat de la Penya del Papiol Preservant sobretot les seves  tarteres mediterrànies.  

 

Altres serveis

 • Hi haurà servei gratuït de guarda-roba per als participants.
 • Espai de pàrquing per a vehicles motoritzats en les immediacions del Barri de Can Torres.
 • No es permetrà accedir amb vehicle al nucli de Can Torres, excepte veïns.
 • L’espai en els marges de les vinyes és reduït. Cal aprofitar bé les places. Cal fer cas als responsables del pàrquing. Compartiu vehicles en la mesura del possible!
 • Degut a la situació sanitària, aquest any no hi haurà servei de WC.
 • S’habilitarà un espai de guarda-bicis vigilat durant tota la jornada de la 2a Papiol Extrem per fomentar el desplaçament a Can Torres en bicicleta del màxim de participants possible.
  • Recomanat lligar la bicicleta amb un cadenat propi.
 • Segueix-nos a Instagram i no et perdis cap detall de la cursa!

 

Documentació a lliurar el dia de la cursa

Com a mostra del compromís de tots i totes amb la sostenibilitat i el medi ambient, us demanem que, previ a la cursa, descarregueu, empleneu i signeu els següents documents:

Una vegada signat, envieu-ho a l’adreça curses@cep.cat

 

Reglament complet 

La PAPIOL EXTREM, és un esdeveniment organitzat pel Centre Excursionista del Penedès que es celebrarà el diumenge 6 de febrer de 2022, a les 10h, al barri de Can Torres, de Sant Pere Molanta (Olèrdola).

La PAPIOL EXTREM, és una cursa de muntanya circular de 12,5 Qm. aprox. de recorregut, amb +525m de desnivell aprox.

El període d’inscripcions online s’obrirà el 20 de desembre de 2021 i es tancarà el dimecres 2 de febrer de 2022, o bé quan s’arribi al límit de 150 inscripcions. NO es faran inscripcions presencials el dia de la cursa.

Les inscripcions es faran al lloc web del CEP.

El preu d’inscripció online és de 6 euros per als socis del CEP i 10 euros per als no socis.

Per participar serà obligatori tenir en vigor alguna de les modalitats de les llicències de la FEEC o FEDME que cobreixi les curses de muntanya.  Qui no la tingui la podrà contractar en el moment de fer la inscripció a un preu de 5 euros.

Per participar s’haurà de ser major d’edat o tenir un mínim de 18 anys complerts portant emplenada l’autorització del tutor legal.

El dia de la cursa, els i les participants hauran de portar els documents Plec de descàrrega i la Declaració d’autorresponsabilitat emplenats i signats. No obstant, de cara a ser més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient, aquests documents es podran enviar per correu electrònic a l’adreça curses@cep.cat

Tot participant té l’obligació de tenir l’estat físic, mental i els coneixements necessaris per a la realització de la cursa.

Tot participant té la obligació de socórrer la persona que en cursa s’hagi accidentat i notificar-ho al següent punt de control. L’omissió d’auxili pot comportar la desqualificació.

La sortida i arribada serà al barri de Can Torres de Sant Pere Molanta (Olèrdola). El circuit estarà senyalitzat amb cintes, guix al terra i controlat pel personal de l’organització de la cursa.

L’aparcament és limitat, per la qual cosa recomanem que els participants comparteixin vehicle i segueixin les indicacions dels responsables de la zona d’aparcament. Com que tenim la voluntat de ser més sostenibles i respectuosos amb l’entorn, potenciem l’ús de la bicicleta, facilitant un espai per aparcar-les. És imprescindible que propietaris i propietàries la lliguin amb el cadenat propi.

Hi haurà dos avituallaments, un al cim, i l’altre a l’arribada, que serà pa amb botifarra. En cas que hi hagi participants vegetarians, vegans, celíacs o amb alguna intolerància, haurien de notificar-ho per correu electrònica (curses@cep.cat) abans del 2 de febrer de 2022.

La recollida de dorsals es farà el mateix dia de la cursa, de 9:00 a 9:45h. 

En el moment de la recollida del dorsal tothom que s’hagi inscrit com a federat, haurà de mostrar la llicència corresponent al personal de l’organització. En cas de no disposar de llicència, NO es podrà participar.

A les 9:45 hi haurà el briefing de la cursa, l’assistència dels i les participants és obligatòria. La sortida serà a les 10h puntualment.

Tothom que hi participi haurà de portar el dorsal ben visible.

La prova serà cronometrada.

Hi haurà premis per als tres primers de la general i els tres primers classificats sèniors (sub 40) i veterans (a partir dels 40 acomplerts), tant en categoria masculina i femenina.  No duplicarem premis. Només es duplicaria premi en el cas de ser el i la més ràpida a coronar el cim del Papiol.

L’entrega de premis es realitzarà al finalitzar la prova, i a continuació el sorteig de material esportiu, i la botifarrada popular (si la pandèmia ho permet).

Hi haurà servei de guarda-roba per als participants.

L’organització NO es fa responsable dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé, vetllarà per evitar-los.

L’organització es reserva el dret de modificar o suspendre la cursa Papiol Extrem, davant d’una eventualitat o per causes de força major.

Tothom que hi participi té l’obligació de seguir les instruccions donades per l’organització.

Tothom que hi participi té l’obligació de cedir els seus drets d’imatge a l’organització per a ser utilitzats o publicar lliurement qualsevol fotografia o vídeo gravats en el context de la cursa.

Contravenir les normes contingudes en el present reglament o les que l’organització pugui establir en el transcurs de la cursa, la falta de respecte cap a l’entorn o els companys, suposarà la desqualificació del participant.

El sol fet d’inscriure’s i participar a la cursa, representa l’acceptació del present reglament, quedant els imprevistos a criteri de l’organització.

 

INSCRIU-T’HI!

 

Equip organitzador de la Papiol Extrem

Comparteix-ho ! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.