100 Cims. Montmajor, 1047m. (Garrotxa)

Aquesta excursió que us presentem, és una ruta circular que ens endinsarà per uns racons força feréstecs de la Garrotxa. La nostra idea inicial era poder fer una travessa, però veient que les dues vessants del Montmajor eren força interessants i que també podíem aprofitar per fer el cim del Montpetit, hem cregut convenient fer la sortida d’aquesta manera. Així ens permetrà poder dinar al bonic poble d’Oix. Cal tenir en compte que les pujades als dos cims són força perdedores, degut a que els camins estan molt poc fressats, per tant en aquests trams caldrà parar atenció.

 

Itinerari

00:00’ Començarem la travessa al poble d’Oix, on agafarem el camí asfaltat que surt cap al cementiri.

00:03’ Girem a l’esquerra a l’alçada del cementiri per un camí que indica direcció a la font de la Fonteta. Passem a tocar del que havia sigut el càmping Alou.

00:11’ Travessem la tanca que barra el pas al bestiar de la finca anomenada Mas Pineda. Enfilem la pista amunt, entre un bosc de pi, seguint unes marques grogues.

00:19’ Arribem a Mas Pineda i girem a la dreta seguint les marques grogues.

00:24’ Just al davant de la porta del Mas Pineda, deixem el camí principal i girem a la dreta endinsant-nos al bosc per un camí i camps de pastura.

00:28’ Comença el corriol que ens durà al Pla Sapell, al cap d’una estona el corriol es converteix en un torrent sec.

00:45’ Pla Sapell. 670m. Bonic coll on esmorzarem. Després agafarem un corriol molt perdedor que s’enfilarà cap el cim del Montpetit. Cal parar atenció, ja que el camí està poc fresat i sense marcar.

01:01’ Passem a tocar d’un antic forn de calç. Seguim la falda de la muntanya en direcció N, intuïnt el poc fresat corriol. Més endavant trobem una fita de pedra.

01:14’ Trobem una segona fita i girem a l’esquerra enfilant-nos cap el cim. Més endavant trobem una tercera fita que ens indica la direcció a seguir per acabar de fer el cim.

01:25’ Cim del Montpetit. 898 m. Gaudirem de les vistes del Montmajor, el Comanegra i el Pic de les Bruixes, així com el Basegoda i el Canigó a la llunyania. Baixem per on hem pujat fins a la segona fita i girem a l’esquerra. Trobarem un corriol bastant més fresat.

01:47’ Arribem al veïnat de Toralles. Girem a la dreta i de seguida trobarem el GR 1 a la finca de Cal Marcet. Seguim el GR1 a l’esquerra, direcció Sant Pau de Segúries.

02:10’ Havent fet un lleuger ascens per corriol, arrivem a l’oratori de Sant Isidre. Seguim pel GR1.

02:22’ Coll de Reverter. Trobarem un pal indicador i deixarem el camí principal per pujar fins al cim del Montmajor per un corriol que surt a la dreta.

02:34’ Trobem una fita on haurem de girar a la dreta i anem pujant cap el cim.

02:52’ Coll de Galters. Hem de girar a la dreta per fer el darrer tram que ens durà a dalt del Montmajor.

03:09’ Montmajor, 1.047m. Tornarem a baixar pel mateix camí fins al Coll Reverter.

03:38’ Coll de Reverter. Seguim a la dreta pel GR1 direcció Sant Pau de Segúries.

04:00’ Arribem a un camí més ample i seguim a l’esquerra.

04:03’ Hostal de la Vall del Bac. Aquí es creuen el GR1 amb el GR83. Seguim unes marques de pintura verda i taronja, les seguim girant a la dreta a tocar d’un mas.

04:05’ Travessem la Riera d’Oix per un petit pont i anirem seguint el corriol per la llera esquerra d’aquesta riera.

04:15’ Arribem al Molí i baixem per unes escales, tot seguint les marques del GR83.

04:39’ El camí fa un gir sobtat cap a l’esquerra i s’enfila per tal de salvar un torrent.

04:42’ Trobem un abeurador i creuem una mena de Tartera on comença el torrent que baixa cap a la riera. Nosaltres anem seguint el camí marcat.

04:50’ Mas del Seguer de la Pera, 620m. Aquí deixem el GR83 que va cap el Canigó. Seguirem un corriol que baixa cap a la dreta marcat amb pintura de color groc i també verd i taronja.

05:00’ Deixem el camí més ample per un corriol que surt a l’esquerra. El camí s’obre en una petita esplanada.

05:06’ Arribem a un esplanada més gran que queda a sota del Montmajor, just a tocar la riera d’Oix.

05:16’ El camí va a parar a la riera i l’haurem de creuar. Normalment baixa aigua, però, en principi el podrem creuar sense problemes. Seguirem per un bonic corriol.

05:30’ Sortim a la pista forestal a Cal Quic, a 470 m., on retrobarem el GR-1 que ens durà fins a Oix.

05:58’ Deixem a l’esquerra el trencall que ens duria fins al veïnat de Sant Miquel de Pera.

06:05’ Abans d’arribar al càmping La Soleia d’Oix, deixem la pista principal i seguim per un camí que surt a l’esquerra a tocar de la tanca del Camping. Continuem seguint el GR1.

06:14’ Arribem a OIX. Fi de l’excursió.

 

Informació

Lloc de sortida: Estació d’autobusos

Hora de sortida: 6:00 h

Temps efectiu de caminar: 6:14 hores

Desnivell aproximat: Pujada, 1000m. Baixada 1000m.

Cal portar: Aigua, esmorzar, dinar, roba i calçat per caminar per la muntanya. És important portar ganyips per anar recuperant forces pel camí, ja que la caminada és de llarga durada i dinarem al final de l’excursió, al poble d’Oix, on trobarem una font d’aigua i un bar.

Guiada per: Toni Puerma i Jordi Navarro.

Properament inscripcions disponibles.

 

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.