100 Cims. Puig Ou, 1299m (Garrotxa)

PUIG OU 1299 m.  COMARCA GARROTXA-RIPOLLÈS

 

El puig Ou esta situat a la serra de Llor entre les valls del Bac al sud,  i la vall de Baget al nord. És un cim de carenes arrodonides i de prats verds,  no gaire alt i  no massa visitat, però el paisatge que es veu des del cim és extraordinari,  amb tot el Pirineu oriental a tocar de la mà. Tot el camí que farem per arribar-hi és per dins d’ombrívols boscos de faig alzines i roures,  per camins clars i nets i sense  gaires desnivells.

 

Informació

Diumenge dia 14 de maig de 2017

Lloc de sortida: Estació de autobusos de Vilafranca.

Hora de Sortida: A les 6:30 del matí

Hores de camí: 4 h 25 min.

Distancia a peu: 14 km.

Desnivell de pujada: 600 m.

Cal portar: esmorzar i dinar,  aigua pel recorregut esmorzarem en el recorregut i dinarem a la font del Boix gairebé al final del recorregut.

 

 

Itinerari

Comencem l’excursió al kilòmetre 10 de la carretera del poble de Oix a Baget  a 729 m. d’altitud,  per una pista que puja.  Reconeixerem l’entrada de la pista per uns pals de ferro verds que hi ha  a banda i banda.

 15 min. Coll  Sagordi  815 m. per l’esquerra ens arriba una pista  que ve del veïnat de la Pera i també del PR. 186 aquest PR. el seguirem cap a la dreta i ja no el deixarem fins al final. Tot i que les marques estan una mica esborrades no costa de seguir. Al començament planeja pels camps de la Salana  i per dins d’un atapeït alzinar.

30 min  Pujant del Matxo. Dins de l’atapeït alzinar el camí comença a pujar fins arribar arran d’unes roques que superem per un còmode camí.

45 min. Pujant del Burro.   Arribem a una clariana,  i el camí continua la pujada pel llom d’una carena.   

1 h Solanets  de Lleganya, arribem a una pista planera i la seguim cap a la dreta, per dins d’un un bonic bosc de roures i alzines. A la propera cruïlla  anirem cap a l’esquerra,  sempre seguint el PR per la obaga de la muntanya del cim del Talló tot planejat.

1 h 30 min  Coll del Faig. El bosc que  ara  hi domina el faig amb magnífics exemplars. Dalt a l’esquerra hi tenim el cim del Talló de 1276 m.

1 h 45 min Coll de Reclusans a 1133 m. Ampla collada i cruïlla de pistes, anem recte en lleugera baixada.

2 h 50 min. Coll del Camp del Pla 1124 m. Nova cruïlla i tanca pel bestiar amb pal indicador.  Ell cim del puig Ou el tenim  a l’esquerra. Seguim recte  deixant a l’esquerra la pista que va a l’ermita de Sant Valentí de Salarsa.A 100 metres, deixarem la pista i començarem a pujar per un corrio cap a l’esquerral.

 2 h 56 min. Coll de Salga  en una petita carena abans d’arribar al cim, hi ha unes basses pel bestiar.

2 h 17 min Cim del  Puig Ou 1299 m. Ampli I espaiós. El  panorama és de 360 º es divisen bona part de les muntanyes del Pirineu oriental, al nord  el Montseny i el Puigsacalm,  al sud i un mar de carenes i turons. Del cim baixem cap a una bassa pel bestiar i continuem per un camí que més endavant es torna pista de muntanya. Deixem una pista que marxa cap a la dreta i continuem recta pel llom de la muntanya.

2 h 32 min. Coll d’Arrencafels 1138 m.  Cruïlla de pistes, no anem ni a dreta ni a esquerra, cal agafar una pista poc definida que marxa recta i  cap a la dreta, més endavant la pista marcada amb pedrons baixa fort.

2 h 47 min. Coll de la Bau 1061 Ampla collada on hi conflueixen 4 pistes i un camí. Continuem recta per un sender.

3 h 3 min. Coll de Canemar 1085 m.

3 h 23 min. Coll de l’Alec 1134 m. sota d’unes torres d’alta tensió. El camí va sempre per la vessant obaga de la serra es molt ombrívol  i agradable de caminar.   

3 h 40 min. Collada del Remei 1152 m. Pal indicador, anirem cap a la dreta en lleugera pujada.

3 h 46 min. Collet d’en Sivilla 1176 m. El camí marcat amb PR. marxa planejant cap a la dreta, deixant enfront el que puja a l’ermita de Sant Antoni. Més endavant el camí s ‘ajunta  amb la pista que puja a Sant Antoni.

4 h pista de Sant Antoni la seguim a la dreta de baixada.

4 h 15 min. Font del Boix Raja abundosa a l’esquerra del camí.

4h 25 min. Carretera de Camprodon a la urbanització de Font-Rubí,  prop dels camps de Golf de Camprodon .

-Fi de l’excursió-

 

LA PROPERA SORTIDA SERÀ EL 17 i 18 DE JUNY AL CIM DEL MONTCAUBO DE 2290 m. (Pallars Sobirà)

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.