+2000. Besiberris

 +2000. Besiberris

El +2000 són sortides en autosuficiència d’excursionisme amb grans desnivells i llarga durada. No són, per tant, sortides guiades. Els participants han de conèixer d’avançada l’itinerari i les condicions amb les que es trobaran i han de col·laborar amb els seus coneixements i la seva experiència al bon desenvolupament de l’activitat. Totes les persones que s’apuntin per dur a terme l’activitat, s’entén que ho fan sota la seva única i pròpia responsabilitat.

 

Dissabte 1 d’agost

Sortirem de Vilafranca, puntuals, a les 2 del migdia ja dinats i ens dirigirem cap a la vall de Boí. Deixarem els cotxes, un cop passat Caldes de Boí, al petit parking que hi ha al costat de la caseta d’informació abans d’arribar a la presa de l’embassament de Cavallers. Un cop equipats, continuarem a peu per un sender ben senyalitzat que pel costat del riu baixa en direcció a Caldes de Boí. Després d’uns 250 metres agafarem un camí a l’esquerra que puja en ziga-zaga pel barranc de Sallent. Arribarem a una gran esplanada on s’ajunten les valls de l’estany Roi i el de Sallent. Aquí trobarem un cartell que ens indicarà el camí cap els estanys de Gémena on farem nit.

 

Diumenge 2 d’agost

Des dels estanys de Gémena agafarem el camí que comença aquí i que puja fins a la collada d’Abellers. A meitat del camí, ens apartarem del fons de la vall i anirem cap a la dreta a buscar la canal que ens portarà directe al cim del Comaloforno (3.030 m) El Comaloforno és el punt més alt del massís del Besiberri. Per anar al Besiberri sud hi haurem de anar per la cresta. Per baixar del Besiberri sud (3.023), el més alt dels tres Besiberris, anirem cap a la collada d’Abellers i d’aquí tirarem en direcció als estanys de Gémena des d’on desfarem el camí fet el dia anterior.

 

Allotjament, inscripcions i altre informació:

La nit de dissabte a diumenge farem vivac als estanys de Gémena. 

La sortida es realitzarà en cotxes particulars, cal passar el divendres abans pel local del CEP per tal d’optimitzar les places en els diferents vehicles disponibles. 

El punt de trobada serà dissabte a les 14:00 del matí a la benzinera del Penedès. 

Cal portar el sopar de dissabte i l’esmorzar i el dinar de diumenge.

Per la seguretat de tots els participants, cal que tothom sigui conscient de les seves capacitats tècniques i físiques. Es tracta d’una sortida d’alta muntanya i en una part important del recorregut trobarem un terreny força pedregós i descompost. Cal obligatòriament, estar en possessió de la llicència federativa, mínim en la modalitat C.

L’activitat és gratuïta però cal inscriure’s, per tot abans del dimecres 29 de juliol, prèviament a través de la pàgina web o a la secretaria del CEP. Les places estan limitades a 12 participants, en preferència socis/es de l’entitat.

 

Lloc sortida: Benzinera Penedès.

Inici: Dissabte, 1 d’agost de 2015

Fi: Diumenge, 2 d’agost de 2015

Hora inici: 14:00

Dificultat: Molt alta.

Transport: Cotxes particulars.

Material: Cada participant ha de vetllar per la seva pròpia seguretat i la de tot el grup.

Menjar: Sopar de dissabte, i esmorzar i dinar de diumenge.

Llicència: Mínim, modalitat C del 2015.

Nombre de places: 12

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.