+2000 Perdiguero 3.221 m. (Aragó/Alta Garona)

+2000. Perdiguero

 

El +2000 són sortides en autosuficiència d’excursionisme amb grans desnivells i llarga durada. No són sortides guiades, els participants han de conèixer d’avançada l’itinerari i les condicions amb les que es trobaran i han de col·laborar amb els seus coneixements i la seva experiència al bon desenvolupament de l’activitat.

Tothom qui s’apunti per dur a terme l’activitat, s’entén que ho fan sota la seva única i pròpia responsabilitat.

***

El pic Perdiguero (3.221 m) és un cim dels Pirineus que es troba a la línia divisòria entre la vall de Benasc (Aragó) i el departament de l’Alta Garona (França). Com passa amb la majoria dels grans cims dels Pirineus, la seva ascensió és exigent però l’esforç es veu compensat per la magnificència del seu paisatge i per les excel·lents vistes que té sobre els massissos del Posets i de la Maladeta.

La ruta que seguirem és circular: pujarem per la vall de Remuñe, i pel coll Inferior de Lliterola baixarem al refugi Jean Arlaud o del Portillon (2.570 m), on farem nit. L’endemà refarem el camí fins al coll Inferior de Lliterola i d’aquí emprendrem la cresta de Lliterola per assolir, consecutivament: Agulla de Lliterola (3.028 m), Punta de Lliterola (3.132 m), Pic Royo (3.121 m), Tuca de Lliterola (3.095 m), Hito Oest del Perdiguero, 3.176, Perdiguero (3.222 m) i Hito Est del Perdiguero (3.179 m). La baixada la farem per la vall de Lliterola.

 

Dissabte 16 de juliol

Iniciarem la ruta a la carretera A-139, la que puja de Benasc a l’Hospital de Benasc. Mirarem de deixar un cotxe a la sortida de la vall de Lliterola, per on baixarem diumenge, i continuarem aproximadament 3 km més per trobar l’entrada a la vall de Remuñe, on començarem la marxa. Un sender, fàcil de seguir, ens portarà pel costat del torrent de Remuñe fins al circ dominat per la Forca de Remuñe. Des d’aquí, seguint les fites, girarem a l’esquerra i en direcció sud enfilarem fins al portal de Remuñe, des d’on, deixant l’ibon Blanc de Lliterola a sota, a la nostra esquerra, ens dirigirem cap el coll Inferior de Lliterola. Des del coll Inferior de Lliterola baixarem, sense més dificultat, al refugi Jean Arlaud o del Portillon on farem nit.

 

Diumenge 17 de juliol

Des del refugi del Portillon, refarem el mateix camí que dissabte haurem baixat per assolir de nou el coll inferior de Lliterola per, seguint tota la cresta de Lliterola, assolir l’objectiu principal d’aquesta sortida, el Perdiguero. La tornada la farem per la vall de Lliterola.

 

Desnivell positiu total: 2.500 m aprox.

Distància: 25 km aprox.

 

Inscripcions i altre informació:

  • La sortida es realitzarà en cotxes particulars, cal passar el divendres abans pel local del CEP per tal d’optimitzar les places en els diferents vehicles disponibles.

  • El punt de trobada serà dissabte a les 6:00 a la benzinera del Penedès.

  • Cal portar l’esmorzar i el dinar de dissabte i el dinar de diumenge.

  • Per la seguretat de tots els participants, cal que tothom sigui conscient de les seves capacitats tècniques i físiques. Es tracta d’una sortida d’alta muntanya i cal estar en possessió de la llicència federativa, mínim en la modalitat C.

  • El cost del refugi, en règim de mitja pensió (sopar, dormir i esmorzar), és de 33,85 euros (FEDME) o 43,70 euros. El pagament es farà personalment al mateix refugi. Cal però inscriure’s prèviament, per tot, abans del dimecres 13 de juliol, a través de la pàgina web o a la secretaria del CEP per tal de poder fer la reserva al refugi. Les places estan limitades a 10 participants, en preferència socis/es de l’entitat.

 

Sortida:  Benzinera Penedès, a les 6 del matí del dissabte 16 de juliol.

Inici: Dissabte, 16 de juliol de 2016

Fi: Diumenge, 17 de juliol de 2016

Dificultat: Alta

Transport: Cotxes particulars.

Material: El propi d’una sortida d’alta muntanya. Són necessaris grampons i piolet, és aconsellable l’ús del casc.

Menjar: Esmorzar i dinar de dissabte i dinar de diumenge.

Llicència: Modalitat C del 2016.

Nombre de places: 10

 

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.