+2000. Taillon

Sortida exclusiva per a socis/es de l’entitat.

Els +2000 són sortides en autosuficiència d’excursionisme d’alta muntanya, amb grans desnivells i llarga durada. No són sortides guiades, els participants han de conèixer d’avançada l’itinerari i les condicions amb les que es trobaran i han de col·laborar amb els seus coneixements i la seva experiència al bon desenvolupament de l’activitat.

Entenem, per tant, que tothom qui s’apunta per dur a terme l’activitat coneix bé els riscos que aquesta comporta, té les condicions físiques i tècniques per dur-la a terme de manera autònoma i l’empren sota la seva única i pròpia responsabilitat.

El Taillón (3.147 m), és un pic dels Pirineus que es troba al cordal fronterer, entre la província d’Osca (Aragó) i el departament dels Alts Pirineus (França), dins del Parc Nacional d’Ordesa i Mont Perdut.

DISSABTE 10 D’AGOST

Sortirem de bon mati, i per Igualada, i l’A2 anirem fins a Lleida. Continuarem per l’A22, l’A138 i la N260 i passant per Barbastro, Ainsa, Torla… arribarem a San Nicolás de Bujaruelo on deixarem els cotxes. Des de Bujaruelo, ja a peu, creuarem el riu Ara per l’antic pont romà i prendrem el camí que puja cap al port de Bujaruelo (2.270 m). Poc abans d’arribar-hi trencarem a la dreta per dirigir-nos cap a la forqueta dels Gabietos, seguir fins a l’aresta SO dels Gabietos i per la cresta enllaçar Gabieto Occidental (3.034 m), Gabieto Oriental (3.031 m) i Taillon (3.144 m). Passarem la nit en alçada, en algun dels vivacs que hi ha per la zona.

DIUMENGE 11 D’AGOST

Farem Casco de Marboré (3.006 m) i Torre de Marboré (3.009 m) abans d’emprendre el camí de retorn que, passant per la bretxa de Roland, el refugi de Serradets i el port de Bujaruelo, ens conduirà fins a San Nicolás de Bujaruelo.

Desnivell positiu total: 2.600 m (aprox.)

Distancia total: 26 km (aprox.)

Inscripcions i altre informació:

La sortida es realitzarà en cotxes particulars. Es crearà un grup de WhatsApp per tal d’organitzar les places en els diferents vehicles disponibles, posar en comú les necessitats, acabar de decidir els itineraris de la sortida i resoldre les incidències que es presentin.

El punt de trobada serà dissabte 10 d’agost a les 6 del matí a la benzinera Penedès.

Per realitzar l’activitat cal inscriure’s, per tot, abans del dimecres dia 7 d’agost a la pàgina web o a la secretaria del Centre. Les places estan limitades a 8 participants.

Es tracta d’una sortida d’alta muntanya i cal estar en possessió de la llicencia federativa, mínim en la modalitat C.

Aquesta sortida pot ser anul·lada, modificada o substituïda per una altra de diferent, ja sigui a la mateixa zona o en qualsevol altre lloc, en qualsevol moment i per acord d’una majoria dels participants si aquesta és la seva voluntat o les circumstàncies així ho aconsellen.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.