EXCURSIONISME-9a Caminada popular El Foix

  • Sortida: en grup a les 09:00h del matí del 3 de maig a la Plaça Nova de Torrelles de Foix.
  • Un altre punt de sortida: a les 8:30h davant de la Feca (ctra.Sant Martí) de Vilafranca del Penedès.
  • Recorregut: guiat i en grup d’uns 12 km
  • Material: cal portar aigua i esmorzar.
  • Preu: gratuït. No hi han inscripcions.

El poble de Torrelles de Foix és situat en una petita plana al peu de la serralada prelitoral catalana i al costat de la riera de Pontons, afluent del riu Foix, el qual també travessa aquest municipi de l’Alt Penedès que compta amb indrets i racons tan idíl·lics com és el paratge de les Dous, entre d’altres.

La nostra caminada tindrà el seu punt d’inici i final a la plaça Nova, al costat de l’església de Sant Genís, per prendre direcció a la masia de la Berna, on podrem veure la seva alzina centenària. Seguirem camí, entre verdes vinyes, tot passant pel veïnat de Puig-vell i arribant a la font de Giberts, al costat de les ruïnes de la gran masia de mateix nom. En aquest punt serà opcional, però del tot recomanable, pujar per un frondós i costerut corriol fins el Santuari de Santa Maria de Foix que s’alça a 661m i damunt d’un abrupte espadat molt aprop del riu Foix. Tot i que el seu origen es de ben enrere en el temps, va ser l’església parroquial de l’antic terme municipal de Foix fins a la fi del segle XIX. Actualment es troba dintre del terme municipal de Torrelles de Foix, essent la Mare de Déu de Foix la patrona del Penedès.

Després de la visita a aquesta magnifica talaia de la nostra comarca, seguirem un bonic senderó que ans portarà a l’ermita de Foix, una petita capella d’una sola nau, la qual sembla ser que l’ordre de construcció data de l’any 1.707, any que figura a la llinda de la porta d’accés, quan els Peguera, senyors de Foix, la van fer bastir.

Continuarem el nostre camí, ara ja tot de baixada, entre oliveres i gaudint d’una bona vista fins arribar a les Dous, on farem una agraïda aturada. Seguirem caminant després pel sender de passeig que hi ha al costat de la riera de Pontons, amb aigües netes i clares, fins arribar al nostre punt d’inici, tot passant per punts emblemàtics del interessant poble de Torrelles de Foix i havent gaudit d’una profitosa caminada.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.