BICICLETA – l’Eix del Llobregat en BTT

L’EIX DEL LLOBREGAT

La proposta de sortida de tardor d’enguany consisteix en resseguir el Riu Llobregat en els seus trams intermig i final, tot arribant fins la desembocadura, en dues etapes.

La primera etapa s’inicia a la colònia Cal Rosal, prop de Berga i acaba a l’entorn de Manresa.
El recorregut transcorre variant entre trams urbans i senders a tocar del riu. El principal eix vertebrador de l’etapa és la via “del carrilet”, de la qual ens n’anirem apropant i allunyant per poder gaudir de vistes a les antigues colònies tèxtils o al riu. L’aproximació a Manresa la farem seguint un tram preciós del canal medieval de la sèquia.

La segona etapa serpenteja a la vora del riu. La iniciarem meandrejant juntament amb el riu pels peus de la muntanya de Montserrat, i acabarem recorrent els darrers quilòmetres del riu. Passarem a través del cor industrial del Baix Llobregat de manera sorprenentment salvatge.

Els desnivells son propis d’una via fluvial que no està completament desenvolupada: majoritàriament descendents però amb alguna pujadeta inesperada.

Els tipus de terreny que trepitjarem son diversos: carretera, camí asfaltat, pista ampla i senders. Majoritàriament serà pista

Malauradament, el recorregut no és apte per infants degut al pas per algun tram de la carretera C-55 prop d’Abrera. Per aquesta mateixa raó, es recomana si es disposa de dur una armilla reflectant que ens farà més visibles als conductors.

SOCI: 35€ + transport
NO SOCI: 40€ + transport
En cas de no disposar-n’he, llicència temporal 2 dies: 10€

Transport: depenen de l’opció que prenguem tindrà un cost o altre. Caldrà determinar-la entre els assistents.

 

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.