BICICLETA – Matinal del segon diumenge de mes – Sant Pere de Vilademager

Sortida en btt al conjunt fortificat del castell i església de Sant Pere de Vilademager a la Llacuna, construït als segles X i XI.

Sortirem del pàrquing del complex aquàtic a les 8 del matí, passarem per Pacs i farem cap als pèlags de Vilobí. Anirem cap a la Rovira Roja i després de pedalar per camins planers començarem a pujar cap a Mas Guineu, Mas Roig i la Creu de Font-rubí (un dels miravinyes del Penedès), on pararem a esmorzar. Rependrem la pedalada cap al coll de la Barraca i baixarem fins a creuar la carrerada de Mediona, però per les Llambardes. Passarem per un camí, un xic tècnic, però ciclable fins a trobar la carretera a l’alçada de Can Coguls, pedalarem per un tros de carretera fins al collet de la Serra. Aquí agafarem un bon camí que planeja la serra de la Llacuna. Ara ve l’únic tram complicat de la sortida: una baixada tècnica que porta fins a la bonica font Coitora, a poques pedalades de la Llacuna. Travessarem el poble per començar a enfilar-nos per bons camins cap al nostre objectiu: el castell-església de Vilademager.
Un cop visitat l’indret i recuperades les forces, seguirem pujant fins a la carena de la serra de La Llacuna i tornarem per la mateixa pista d’abans, fins al coll de Carbons. Per una llarga baixada amb una pista molt bona, farem cap a Sovals i la plana de les Torres, passarem per sota Santa Maria de Foix, per seguir baixant fins als pèlags del Foix. L’últim tram del recorregut, tot pla, anirà per Sant Martí, entrant a Vilafranca per la torre de les Aigües i el pla del Vivé fins a la zona esportiva.

 

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.