BICICLETA – Païr els Torrons – Clapí Vell 704 m. (Alt Penedès)

Com cada any,  el Centre per els socis ofereix l’esmorzar gratuïtament, que enguany  es farà al cim del pic del Clapí Vell,   per els no socis el preu és de 2 euros. Cal inscripció prèvia per tal de que no sobri, ni falti menjar.

El cim del Clapí Vell, és la muntanya  emblemàtica pels torrellencs. Tant és així que una de les dites populars que tenen diu: “Boira al Clapi Vell aigua al clatell”. Dalt del cim a mitjans del passat segle, i sota la iniciativa de  Mossèn Salvador Pou, rector a les hores de Torrelles, s’hi va instal·lar una creu  de fusta, que es va malmetre per les inclemències del temps, actualment la creu que hi ha es va posar de nou  l’any 1986.

DESCRIPCIÓ  DEL  ITINERARI

El proper 12 de gener, farem la tradicional sortida de btt amb el CEP de pair els torrons, que aquest any, serà a l’emblemàtic Clapí Vell, on ens trobarem amb els caminaires i els corredors del CEP per esmorzar.

Sortirem a les 8 del pàrquing del complex aquàtic de Vilafranca, direcció Sant Martí, com sempre, serà una sortida ben planificada, però amb vàries alternatives de recorregut, segons com anem de temps. Anirem pel camí tradicional, però amb dues alternatives:

a) pujar per la casa de colònies Estol, Can Grau, camí de roca Vidal, Navegants i Clapí ;

b) anar directament a Torrelles i pujar per les Cantarelles, els Navegants i els Navegants fins al cim del Clapí on esmorzarem.

La tornada seria per la Creu de Sapera, Penyafort, plana de les Torres, pèlags del Foix, Can Cruset, la Monsarra, Vilobí i Vilafranca.

Pedalant un total de 45 quilòmetres aproximadament.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.