BTT – Volta per la Cerdanya, de l’esquí de fons a la BTT

La  proposta per la ruta BTT d’enguany és un recorregut circular per la Cerdanya dormint al refugi dels Estany de la Pera.

Al llarg del recorregut passarem per petites poblacions, boscos, prats,… així com per les pistes d’esquí de fons de Lles i Aransa. Gaudirem de bones vistes de la Cerdanya i de la Cara N de la Serra del Cadí.

 

Primer dia

Bellver de Cerdanya – Refugi estanys de la Pera

Distància:   35 km. Aproximadament  (+ 8 km. Opcionals)

Desnivell positiu:    1.500m. aproximadament (+250 m. opcionals).

Desnivell negatiu:    350 m. aproximadament (+250 m. opcionals).

Sortirem de Bellver de Cerdanya per una carretera secundària en direcció Santa Eugenia de Nerella, després majoritàriament per pistes amb un petit tram de sender arribarem a Martinet pel costat del riu Segre. A la sortida del poble de Martinet agafarem la carretera que puja cap a Lles de Cerdanya, però al cap de poc ens desviarem cap al poble de Músser per una carretera secundària. Sortirem del poble per una pista que va fins al poble d’Arànser per acabar pujant a l’estació d’esquí nòrdic d’Aransa per carretera secundària.

Una vegada a l’estació agafarem la pista de les pollineres que ens porta fins al refugi del mateix nom i a partir d’aquí ja només ens quedarà un últim tram també de pista per arribar al refugi dels estanys de la Pera passant primer per l’estany Petit de la Pera. A més d’allotjar-nos en el refugi, podrem gaudir del magnífic entorn del refugi i dels estanys.

A l’inici de les pista de les pollineres trobarem la pista del mirador que ens porta cap al mirador del Cadí i el mirador del Pla de la Llet, per qui desitgi allarga la ruta amb bici hi haurà l’opció d’anar fins aquests miradors.

Tot i haver-hi força desnivell la pendent és suau pràcticament al llarg de tota la pujada i el tram amb més pendent es fa per asfalt.

Refugi estanys de la Pera https://www.estanysdelapera.cat/ 

 

Segon dia

Refugi estanys de la Pera – Bellver de Cerdanya

Distància:  44  km. aproximadament.

Desnivell positiu:   700 m. aproximadament.

Desnivell negatiu:  2000 m. aproximadament.

 

El segon dia començarem baixant per la pista que va al refugi de Les Pollineres que ja vam recórrer el primer dia, però a partir d’aquí agafarem una pista que en porta fins a l’inici de l’estació d’esquí nòrdic de Lles. Començarem baixant per carretera per al cap de poc agafar una pista que ens porta al poble de Viliella, després recorrerem la Vall de la Llosa per una bonica pista que desemboca a una carretera  secundària que ens portaria al poble d’Ardòvol, però nosaltres en desviarem direcció a La Bastida, és en aquest tram on trobarem la major part de pujada de l’etapa i una petita part de pista pedregosa i tècnica. Una vegada siguem a Talltendre només en quedarà per una pista ja en bon estat arribar a Ordèn i d’aquí per carretera secundària a Bellver de Cerdanya.

 

El nivell físic és mitjà-alt.  El nivell tècnic és baix.

 

Horaris

Dissabte 15 de juny

Trobada a la benzinera Penedès: 07:00

El desplaçament fins el punt de sortida es realitzarà en vehicles particulars. Es crearà un grup de whatsApp per organitzar els vehicles.

 

Qüestions generals (material, menjar..)

 • Pel primer dia de travessa cal portar preparat de casa l’esmorzar i el dinar pel recorregut. Pel segon dia podrem avituallar-nos durant l’etapa. Cal portar sempre ganyips o alguna cosa per menjar, per les parades.
 • Caldrà fer bones previsions per l’aigua, degut a què no trobarem masses fonts.
 • L’elecció del material que cal portar és molt particular, però cal tenir en compte que tot el que portem ho haurem de carregar. No us oblideu de les eines bàsiques de reparació, del casc, del frontal.
 • Cal portar sac de dormir i tovallola. 
 • Cal portar la bicicleta neta i revisada, les avaries durant el recorregut són difícils de reparar.
 • No hi haurà cap vehicle de suport, en cas de necessitar abandonar el recorregut serà responsabilitat de cada persona per tal de no perjudicar el grup.
 • Es pedalarà a un ritme que faci possible circular en grup i que permeti arribar al destí a una hora raonable. Per això, l’organització vol posar èmfasi en que tots els participants valorin de manera realista el seu estat físic; també com a consideració per la resta de participants.
 • L’organització prendrà en cada moment la decisió de modificar l’itinerari si s’escau, pel bon funcionament del grup.
 • Cal disposar de llicència federativa, en la modalitat que correspongui a l’activitat. En cas de no disposar de llicència federativa es pot tramitat una llicència temporal a la secretaria del CEP.
 • Per resolució de dubtes i altres aclariments, contactar amb bicicleta@cep.cat

 

Preus i inscripcions

El preu inclou: Allotjament en règim de mitja pensió.

 • Sòci/a + llicència federativa FEEC 2024 modalitat C o superior: 45 €
 • Sòci/a + llicència federativa FEEC 2024 modalitat inferior a C: 52 €
 • Sòci/a + NO llicència federativa FEEC 2024: 55,50 €
 • NO Sòci/a + llicència federativa FEEC 2024 modalitat C o superior: 55 €
 • NO Sòci/a + llicència federativa FEEC 2024 modalitat inferior a C: 64 €
 • NO Sòci/a + NO llicència federativa FEEC 2024: 73,50 €

 

Explicació de preus:

Es requereix a tots/es les participants que estiguin assegurades amb la LLICÈNCIA FEDERATIVA FEEC 2024 de modalitat C o superior, donat que és la modalitat que cobreix l’activitat que es realitzarà.

Aquí trobareu la taula de preus de les llicències.

Les persones que no disposin d’aquesta llicència, o que en disposin d’una modalitat inferior (A o B), hauran de tramitar l’assegurança TEMPORAL de la FEEC per dos dies, que té un cost de 7 €. Aquesta assegurança l’activem des de la secretaria del CEP un cop realitzat el pagament. 

A les persones que no són sòcies del CEP i precisen de la tramitació de l’assegurança TEMPORAL, se’ls afegirà un cost de 2 € per a la gestió del tràmit. 

Les sòcies/s del CEP gaudeixen d’un descompte de 10 € per a la realització de l’activitat. 

 

Inscripcions

Inscripcions socis a partir del 20 de maig al 7 de juny.

Inscripcions no socis del 3 al 7 de juny.

Les places són limitades. En cas de no poder-se inscriure per la web contacteu amb secretaria per saber si encara queden places disponibles.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.