BICICLETA-BTT del segon diumenge de mes

AL CENTRE GEOGRÀFIC DE CATALUNYA AMB BTT ( un tomb per les comarques de l’Anoia, la Segarra i el Solsonès)

Sortirem de la vila de Calaf, situada a la zona septentrional de la comarca de l’Anoia, dins l’altiplà al qual dóna nom. El terme de Calaf té una alçada de 680 metres sobre el nivell del mar.

Ens dirigirem cap al poble enlairat de Calonge de Segarra i, entre camps de cereals i de colza, passarem per Enfesta i anirem pujant cap a la serra de Cellers, des d’on podrem veure la plana de Cellers, el nostre següent objectiu.

Un cop hàgim passat el poble de Cellers, tot seguint una pista, arribarem al Monestir de Sant Celdoni i Sant Ermenter de Cellers. Es tracte d’un monestir benedictí que ha estat declarat bé cultural d’interès nacional.

Continuarem pujant per la mateixa pista fins arribar a la carena de Pinós, que seguirem uns pocs quilòmetres fins arribar a una rosa dels vents esculpida en pedra que ens indica que ens trobem al Centre Geogràfic de Catalunya. Uns metres més avall hi ha el Santuari de Santa Maria de Pinós, centre de devoció comarcal que s’alça als vessants septentrionals de la mateixa serra, a 940 m d’altitud, dominant una magnífica panoràmica que arriba als Pirineus, al Collsacabra i al Montseny.

Tot seguit, baixarem 1’5 km per la carretera fins trobar el cementiri de Pinós i agafarem la pista que surt a la dreta fins al trencall de la granja de La Maçana. Seguirem la pista que ens portarà al poble de Puigpelat i, poc després, al llogarret dels Quadrells.

A partir d’aquí, anirem pujant per pista cap al castell dels Boixadors, situat al capdamunt d’un turó, en el qual s’hi emplacen el castell i, a llevant, en una plana situada als seus peus, l’església de Sant Pere. Tot el conjunt és dominat, des del punt més alt del turó, per la torre mestra del castell.

Després de gaudir d’aquest bonic indret, baixarem per pista cap a la masia i l’església de Cal Gironella i quan arribem al trencall dels Seguers, decantarem cap a l’esquerra i, als pocs quilòmetres, arribarem al petit poble de la Fortesa. Es tracte d’un conjunt de gran interès que conserva amb harmonia elements i estructures dels segles XVII al XIX.

Després d’una passejada pel poble, només quedaran 3 km per arribar a Calaf.

Informació
Dia: 10 de maig
Hora: 8 h matí
Lloc: sortida: pàrquing de Sant Julià ( amb la intenció de minimitzar cotxes)
Quilòmetres: 53 Km
Nivell tècnic: mitjà – ­alt
Cal portar: esmorzar, dinar, aigua, casc i estris per punxades. Es tracta d’una sortida de tot el dia.

Durant la ruta no es passa per a cap població on hi hagi bar, botigues… Cal portar­ho tot a sobre.

Cadascú és responsable d’ell mateix i ha de tenir l’assegurança corresponent.

Aforament màxim: 40 persones
Inscripcions: gratuït, per la web o a la secretaria del CEP.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.