CAMINADA, PEDALADA I CURSES POPULARS PER PAÏR ELS TURRONS – 2023

Cims del Clapi Vell 704 m. i pic de l’Àliga 701 m.

Diumenge dia 8 de gener de 2023


CAMINADA

Hora de sortida: A 2/4 nou del mati de l’estació  d’autobusos en cotxes particulars, o a les 9 del matí,  a l’aparcament de la piscina de Torrelles de Foix

Dificultat: Fàcil.

Kilòmetres a peu: 10 aproximadament.

Desnivell: 400 m.

L’excursió que us proposem enguany per païr els torrons, es assolir dos cims de l’Alt Penedès: el Clapí Vell (100 cims  de la llista de la FEEC ) i el Pic de l’Àliga, cim que és  termini de quatre municipis  i tres comarques;   Aiguamúrcia per l’Alt Camp, Torrelles de Foix i Pontons  Alt Penedès i Montmell Baix Penedès.

El Clapí Vell, és el més alt dels dos per pocs metres. El nom de  Clapí Vell, és ben clar,  ens diu que hi ha un Clapí, o sigui  una pila de pedres resultat de despedregar una porció de terra per treballar-la, i a més ens diu que és vell. La pila de pedres  està al costat del padró del vèrtex geodèsic, però l’altre clapi , el nou,  ni rastre.

Uns 100 metres al nord del cim, hi ha una monumental creu de ferro, erigida l’any 1958, per un grup d’estiuejants de Torrelles de Foix, encoratjats per Manel Cervera i Fita i ajudats pel rector de la parròquia Mn. Pou.  Aquesta creu, va ser abatuda per un llamp i reconstruïda l’any 1988.

La baixada, la farem per una bona pista que voreja pel nord la Roca del Papiol, per seguir  baixant ben aviat al fondo de les Comes, després remunta fins al coll de Rastrells. Una vegada al coll  baixarem primer per sender i després camí carreter fins a les Fonts de les Dous.


BICICLETA

La versió tradicional de la sortida de btt amb el CEP per païr els torrons per trobar-nos amb els caminaires i els corredors del CEP per esmorzar, sortirem a les 8 del pàrquing del complex aquàtic de Vilafranca

Direcció Sant Martí, com sempre, serà una sortida ben planificada, però amb vàries alternatives de recorregut, segons com anem de temps. Anirem pel camí tradicional, però amb dues alternatives:

a) pujar per la casa de colònies Estol, Can Grau, camí de roca Vidal, Navegants i Clapí ;

b) anar directament a Torrelles i pujar per les Cantarelles, els Navegants i els Navegants fins al cim del Clapí on esmorzarem.

La tornada seria per la Creu de Sapera, Penyafort, plana de les Torres, pèlags del Foix, Can Cruset, la Monsarra, Vilobí i Vilafranca.

Pedalant un total de 45 quilòmetres aproximadament.


CURSES

Hora de sortida: A 2/4 nou del matí de l’estació  d’autobusos en cotxes particulars o a les 9 del matí  a l’ajuntament de Torrelles de Foix.

Dificultat: Fàcil.

Quilòmetres: 12 aproximadament.

Desnivell: 400 m.

Sortirem de Torrelles direcció sud-oest, per agafar un bonic corriol que puja cap el  fondo dels  Llops i plana de les Bruixes, fins el Clapi Vell de 704m on farem un petit esmorzar. Despres seguirem cap al Puig de l’Aliga de 701m i Cal Revell, seguint direcció al bosquet del Revell (coll de Sapera),  per baixar direcció a les Dous i acabant de nou a Torrelles de Foix.

En aquesta sortida s’adaptaran els ritmes per poder disfrutar tots plegats d’una bona matinal.

Des del  Clapí Vell és possible baixar directament a Torrelles, en cas que algú vulgui retallar.

https://es.wikiloc.com/rutas-carrera-por-montana/pair-turrons-cep-2023-122407064

 

NOTES:

Com ja es feia abans de la pandèmia,  el Centre  convida a  tots el participants a esmorzar amb pa amb tomàquet i embotit.

Cal inscripció prèvia per poder participar, a fi de que no sobri ni falti  menjar ni beguda per  tots el participants.

 

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.