CAMINADES ESPORTIVES – RUTA CIRCULAR PER PUJAR EL PIC DE MONESTERO (2.877m) i PIC DE PEGUERA (2.983m) al Parc d’Aigüestortes-Sant Maurici

29-30 de setembre 2018

Ruta circular que comença al pàrquing de Prat de Pierró (1.645m) del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, a prop d’Espot. El primer dia es puja pel GR 11-20 fins al refugi Josep Maria Blanc. Per la tarda es podrà escollir entre passejar pels estanys, banyar-se i descansar, o be pujar un cim (el Muntanyó per exemple)

El segon dia, es fa l’ascensió al pic de Monestero i al pic de Peguera des del coll de Monestero, el Pic de peguera també serà opcional ja que el seu ascens reclama una grimpada de II grau. Es baixa per la preciosa vall de Monestero cap a l’estany de Sant Maurici  i refugi d’Ernest Mallafré i es tanca la circular amb el descens des d’aquest estany fins al pàrquing de Prat de Pierró, tram conegut com la “Ruta de l’Isard”.

Durada: Dos dies

Temps total efectiu (sense parades):
· 1r dia: de 2:50h a 3:00h. des del pàrquing de Prat de Pierró (1.645m) fins al refugi J.M.Blanc (2.330m). Tarda lliure per banyar-se, descansar, o pujar algún cim de la zona (el Muntanyó de 2.779m).

· 2n dia: de 6:30h a 7:00h aproximades en total. 1:30h des del refugi J.M.Blanc fins al coll de Monestero (2.715m), 1:10h per coronar el pic de Peguera (2.984m) i tornar al coll, 0:45h per coronar el pic de Monestero (2.877m) i tornar al coll, 2:30h de descens des del coll fins a l’estany de Sant Maurici i 1:00h des d’aquest estany fins al pàrquing de Prat de Pierró.

Desnivell acumulat:
· 1r dia: +723m/-50m
· 2n dia: +822m/-1.495m

Dificultat: Fàcil (F+) per tota la ruta menys per pujar al pic de Peguera que s’haurà de fer un tram de grimpada per un corredor (I-II), és per això que aquest cim serà decisió personal pujar-lo o no.

Cost:

Mitjà pensió al refugi Josep M. Blanc  (amb carnet federat)  46.50€

Mitjà pensió al refugi Josep M. Blanc  (sense carnet federat)  49.50€

Assegurança Feec per un cap de setmana    6€*

*Per a poder gestionar aquest tipus de llicència s’ha d’avisar al C.E.P amb una setmana d’antelació abans de la sortida.

Places:

10 persones

Sortida:

A les 7:00 del matí a la Gasolinera Penedès

COM ARRIBAR-HI EN COTXE

Vilafranca – Igualada – Artesa de Segre – Tremp – Sort – Llavorsí – Escaló – Espot. Creuem tot el poble i agafem a mà dreta la carretera asfaltada que ens porta fins al pàrquing de Prat de Pierró a 4 km d’Espot. En aquest pàrquing és obligatori estacionar els vehicles. Ens trobarem en aquest pàrquing d’entrada al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.