CAMINADES ESPORTIVES – Pujada al Canigó per la renovació de la Flama 2024

El foc que il·lumina els Països Catalans la nit de Sant Joan

La matinada del 22 al 23 de juny de 2024 la Flama del Canigó es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català, i molts voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana. En motiu d’aquesta efemèride organitzem la pujada a aquesta muntanya mítica del Pirineu En tot el massís del Canigó hi han diverses rutes, nosaltres pujarem pel refugi de Marialles, una de les més llargues però també menys massificada.

Dificultat tècnica: Fàcil/moderada amb terreny pedregós al final (hi ha una grimpada final per una xemeneia, que encara que té molts llocs on agafar-se és vertical i s’haurà d’anar amb precaució).

Altura cim: 2786 metres

Horari previst d’ascensió: unes 7 hores

Hora de sortida de Vilafranca: a les 08.00 del 22 de juny

 

CAL ESTAR FEDERAT/ADA

Dia 22:

Col de Jou al refugi Marialles: 511 m. desnivell i 4,35 km

Refugi Marialles al cim del Canigó: 1.105m. de desnivell i 9,50 km

Deixarem el cotxe al coll de Jou per agafar el bonic GR10 que ens deixarà al refugi de Mariailles. Farem un descans i deixarem les coses que no hagim de necessitar i seguirem pel GR-10, Coll Verd, Refugi Aragó, Plans de Cadí i última pujada per la Xemeneia i arribada al Pic del Canigó cap a les 20.00, o 21.00 per veure la posta de sol. A les 0:00 que es fa l’encesa i protocol de la flama i en acabar iniciarem el descens pel mateix itinerari de pujada fins el refugi de Marialles, Està prevista l’arribada al refugi entre les 3.00 i les 4.00 de la matinada.

Dia 23:

Refugi Marialles a Col de Jou: tot descens i 4,35 km

A les 11.00 del matí farem un esmorzar-dinar al refugi i per tot seguit marxar cap a Coll de Jou on tenim els cotxes

NOTA IMPORTANT: No podem assegurar al 100% que puguem quedar-nos dins les 00,00 per l’acte d’encesa de la Flama perquè en els darrers anys s’ha massificat molt i és possible que no ens permetin quedar-nos, en el cas que així sigui modificaríem el recorregut.

 

TOTES SOM CEP!

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.