DAP – ANUL·LADA – Crestes i Esquí de muntanya

AFECTACIÓ CORONAVIRUS. 

Donada l’excepcionalitat del moment, el Centre Excusionista del Penedès els comunica que amb motiu de la circumstància sanitària que travessa el país a causa de la propagació del COVID-19, ens hem vist obligats a anul·lar aquesta activitat i tancar el local del Centre Excursionista Penedès per activitats i atenció al sòcis des d’avui fins el proper 27 de Març, seguint les indicacions del departament de Sanitat i les administracions locals.

Com contactar amb nosaltres en qualsevol moment?
secretaria@cep.cat

Enviant missatge de WhatsApp al 629914953

Trucant al 93 817 2241 en horari de secretaria de 8 a 21:30h els Dilluns, Dimecres i Divendres.

Preguem disculpeu les molèsties.

Atentament,
Junta Directiva del Centre Excursionista del Penedès

 

 

Esquí de Muntanya i  Crestes

Aquesta és una sortida no – guiada que organitzem la secció Dona Alpina Penedès. No és una sortida guiada, els participants han de conèixer d’avançada l’itinerari i les condicions amb les que es trobaran, han de col·laborar amb els seus coneixements i la seva experiència per al bon desenvolupament de l’activitat.

Entenem, per tant, que tothom qui s’apunta per dur a terme l’activitat coneix bé els riscos que aquesta comporta, té les condicions físiques i tècniques per dur-la a terme de manera autònoma i l’emprèn sota la seva única i pròpia responsabilitat.

L’objectiu de la sortida és poder realitzar 2 dies d’activitat amb esquí de muntanya i realitzar part de la ruta per cresta fàcil. En el cas de no poder realitzar part de la ruta per cresta, es tindrà prevista una ruta alternativa per facilitar més l’accés al cim. 

Aquesta sortida es basa en 2 ascenscions a 2 cims diferents, de dificultat baixa i que es troben aprop d’una estació d’esquí. 

Amb aquesta sortida, volem doncs motivar a tot iniciant en l’esquí de muntanya a realitzar una ruta atractiva, bonica i de dificultat baixa.

Una prèvia

Porté Puymorens és un poble francès que alberga l’estació d’esquí que duu el mateix nom. Aquesta està envoltada pel Pic de la Font Freda, el Pic de les Valletes i el Pic de la Mina. Aquest últim de 2.683m és un dels dos objectius de la nostra sortida. 

El Pic Negre d’Envalira, l’altre objectiu de la sortida, és una muntanya de 2.818m d’altitud situada en el límit dels teermes comunal de Porta, de l’Alta Cerdanya, a la Catalunya Nord, i parroqual d’Encamp, pertanyent a Andorra.   Aquest cim és assequible des del l’estació d’esquí de Pas de la Casa, el qual forma part de Grandvalira. La zona està plena d’opcions per a la pràctica de l’esquí de muntanya, i sobretot amb rutes per a iniciants. 

Ambdós cims estan dins del Parc Natural dels Pirineus Catalans.

Dia 1

Sortida amb cotxes des de Vilafranca del Penedès per ser al pàrking del Pas de la Casa a les 9:00h del matí. Des d’allí iniciarem la ruta per pujar el cim del Pic Negre d’Envalira.

Descripció de la ruta: Sortim de l’estació de Pas de la Casa, ja tancada, a uns 2000m d’altura. Pugem pel marge esquerra del riu Arieja fins a l’alçada dels remuntadors on ens desviem cap a l’esquerra. Deixem a la nostra dreta l’estany de les Abelletes i també el Pic de les Abelletes, que rodegem per la seva base. Un cop passat el pic de les Abelletes ja veiem el coll de Fontnegre, cap on ens dirigim. El coll o port de Fontnegre permet l’accés al pic de Fontnegre cap a l’esquerra i els pics d’Envalira cap a la dreta. Superat el coll ja només ens queda primer la pala del Pic Negre, 2821m, i després la pala del Pic d’Envalira, 2827m. Retornem al coll o port de Fontnegre i ens dirigim al coll dels Isards. El coll dels Isards ens deixa a les pistes d’esquí de Pas de la Casa. Des d’aquest coll es pot pujar al pic d’Abelletes o bé fer la cresta cap al pic Negre d’Envalira. Baixem pistes fins a la base dels remuntadors on passem el riu i arribem a l’aparcament.

Aquesta ruta pot ser modificada i ampliada en funció del grup de participants.

L’activitat finalitza a les 17:00h al mateix pàrking de sortida. D’allí ens traslladarem en cotxes al poble de Porté Puymorens, on soparem i farem nit. Ens autoorganitzarem i distribuirem per dormir tant en les furgonetes com fent vivac.

Dia 2

Ens llevarem ven d’hora per traslladar-nos en cotxe al pàrking de l’estació d’esquí de Porté Puymorens. L’inici de l’activitat serà a les 8:00h del matí.

Descripció de la ruta: Sortim de l’aparcament del coll seguint l’ample llom separats tant com podem dels dominis de l’estació. Anem guanyant altura pel Bac de l’Orri de la Vinyola i passat una mena de refugi, ens anem decantant i acostant a les pistes per evitar un fort pendent d’un contrafort rocós davant nostre. Després de superar aquest tram, retrobem el llom principal amb el cim ben visible davant nostre. Arribem al coll abans del cim i deixem els esquís per fer el darrer tram a peu. La baixada la fem pel mateix itinerari buscant la millor neu.

Aquesta ruta pot ser modificada i ampliada en funció del grup de participants.

Finalitzarem l’activitat a les 15:00h al mateix pàrking de sortida. Ens traslladarem en cotxes a la ciutat de Puigcerdà on farem els beures de la victòria i dinarem. Al acabar, tots cap a casa!

Logística

És imprescindible l’inscripció a l’activitat per tal de poder participar-hi.

La sortida es realitzarà en cotxes particulars. Es crearà un grup de WhatsApp per tal d’organitzar les places en els diferents vehicles disponibles, posar en comú les necessitats, els itineraris de la sortida i resoldre les incidències que es presentin.

Es tracta d’una sortida d’esquí de muntany i cal estar en possessió de la llicència federativa, mínim en modalitat D.

Aquesta sortida pot ser anul·lada, modificada o substituïda per una altre de diferent depenent de la meteorologia i les condicions de la neu.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.