DAP – Perfeccionament en descens per neus no tractades

FORMACIÓ SUSPESA!!


 

DAP – Formació de descens per neus no tractades

Informació general

Aquesta és una activitat guiada de caràcter formatiu. Es tracta de realitzar una formació de 2 dies al Pirineu per perfeccionar i millorar el descens en neu no tractades, o el que seria el fora pistes. L’objectiu és poder fer desconesos amb la màxima seguretat per qualsevol tipus de neus no tractades. És important tenir ja un nivell d’esquí alpí o experiència en esquí de muntanya. És una formació de perfeccionament, no d’iniciació. 

Ens acompanyarà la guia Ruth Fornós.

Nivell mig-perfeccionament

Es tracta d’una formació de nivell mig-alt. Cal tenir coneixement en esquí de muntanya i experiència en descens fora pista. No es tracta d’una formació d’iniciació sinó de perfeccionament. S’ha de tenir soltura a l’hora de baixar per fora pistes.

Una prèvia

Si la meteo no canvia i les previsions de neu son favorables, la sortida es realitzarà a la zona de Sant Maurici, fent nit al refugi d’AMITGES. No es realitzaran les pràctiques en pistes d’esquí. Totes les activitats es realitzaran fora de dominis d’esquí alpí. És per això que cal tenir experiència en esquí de muntanya.

Dia 1

El primer dia el dedicarem a: 

  • Repàs de material personal
  • Valoració del nivell d’esquí de cada persona i repàs pràctic-teòric de les tècniques bàsiques de descens.
  • Valoració pràctica-teòrica dels diferents tipus de neus que ens podem trobar en descensos.
  • Realització pràctica de les diferents tècniques de viratges per a descens, derrapatges, frenades, passos divergents, canvis per extensió i per flexió. Es realitzaran diferents descensos, per pales o canals amb inclinacions variades, segons el nivell del grup.

Dormirem al refugi D’AMITGES.

Dia 2

El segon dia el dedicarem a realitzar una ruta d’esquí de muntanya que inclourà varis descensos amb diferents inclinacions per poder acabar de practicar tota la teoria i pràctica del dia anterior. 

La ruta escollida la indicarà la guia, segons la meteo i les condicions de la neu. 

 

Logística

La sortida es realitzarà en cotxes particulars. Es crearà un grup de WhatsApp per tal d’organitzar les places en els diferents vehicles disponibles, posar en comú les necessitats, els itineraris de la sortida i resoldre les incidències que es presentin. També es realitzarà un grup de gmail per poder facilitar informació i documents als/les participants. 

Es tracta d’una sortida d’esquí de muntanya i cal estar en possessió de la llicència federativa, mínim modalitat D.  

Des de la FEEC faciliten llicències federatives de dies sueltos. No cal federar-se tot l’any, però sí pels dies de l’activitat. Si els/les participants no es federen, no podran participar a l’activitat. 

Aquesta sortida pot ser anul·lada, modificada o substituïda per una altre de diferent depenent de la meteorologia o del número de participants. S’informarà amb la màxima antelació possible als/les participants de les possibles modificacions.

 

Dona Alpina Penedès, DAP

Aquesta sortida l’organitzem la secció del DAP. És per això que voldríem animar a les dones a apuntar-se a la formació. No excluem la resta de gèneres. Volem donar prioritat, i facilitar més la formació de les dones a la muntanya.

Per a dubtes, podeu enviar-nos un email a la secció de Dona Alpina Penedès: donaalpinapenedes@cep.cat

 

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.