DAP – Sortida d’escalada i cresta a l’Alta Garrotxa

Primera sortida

Primera sortida en autosuficiència de la secció DAP. No és una sortida guiada, els participants han de conèixer d’avançada l’itinerari i les condicions amb les que es trobaran, han de col·laborar amb els seus coneixements i la seva experiència per al bon desenvolupament de l’activitat.

Entenem, per tant, que tothom qui s’apunta per dur a terme l’activitat coneix bé els riscos que aquesta comporta, té les condicions físiques i tècniques per dur-la a terme de manera autònoma i l’emprèn sota la seva única i pròpia responsabilitat.

Una prèvia

Desenvolupem la primera sortida centrada totalment en l’escalada. Dedicarem la primera jornada a l’escalada esportiva en un entorn immillorable; la vall de Sadernes. Compte amb diversos sectors d’escalada per a tots els gustos. El diumenge ens traslladarem al poble d’Oix per realitzar la Cresta de Ferran.

Dissabte 29 de juny

Ens desplaçarem en vehicles particulars fins al poble de Sadernes. Un cop allí aparcarem i ens desplaçarem a peu pels diferents sectors d’escalada esportiva.

Diumenge 30 juny

Ens desplacem amb cotxes particulars fins el poble d’Oix, on aparcarem. Des d’allí iniciarem l’aproximació fins la cresta. Seguidament la Cresta de Ferran que culmina el seu recorregut al mateix cim de Ferran (983m). La progressió per la cresta la realitzarem en cordades de 3 persones. Durant la progressió, que es calculen 7 hores, trobarem passos equipats i desequipats que haurem de protegir. També realitzarem un ràpel de 25m. Un cop al cim, el retorn fins el punt d’inici és seguint un sender durant 1h.

Logística

La sortida es realitzarà en cotxes particulars. Es crearà un grup de WhatsApp per tal d’organitzar les places en els diferents vehicles disponibles, posar en comú les necessitats, els itineraris de la sortida i resoldre les incidències que es presentin.

Es tracta d’una sortida d’escalada i cal estar en possessió de la llicència federativa, mínim en modalitat C.

Aquesta sortida pot ser anul·lada, modificada o substituïda per una altre de diferent depenent de la meteorologia.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.