DAP – Turronada 2019

Turronada 2019

Aquesta no és una sortida guiada, els participants han de conèixer d’avançada l’itinerari i les condicions amb les que es trobaran, han de col·laborar amb els seus coneixements i la seva experiència per al bon desenvolupament de l’activitat.

Entenem, per tant, que tothom qui s’apunta per dur a terme l’activitat coneix bé els riscos que aquesta comporta, té les condicions físiques i tècniques per dur-la a terme de manera autònoma i l’emprèn sota la seva única i pròpia responsabilitat.

Dit això, us volem animar a apuntar-vos a la Turronada! Es tracta de menjar-nos els turrons de Nadal a dalt els Gorros de Montserrat, el mateix 24 de desembre al dematí. Però per pujar a dalt dels Gorros, caldrà primer escalar-los!

En el cas de no volguer escalar, s’organitzarà també una excurció per la zona. Us ho expliquem més avall.

La zona de Gorros de Montserrat està formada per la Gorra Marinera, la Magdalena Inferior, la Magdalena Superior i el Gorro Frigi. A totes aquestes gorres hi podem trobar diversos itineraris per a ser escalats, d’un nivell assequible i disfruton!

Quedarem el mateix 24 de desembre al matí per sortir de Vilafranca amb cotxes. Un cop a l’aparcament del Monestir de Montserrat, enfilarem a peu fins el peu dels Gorros. Allí ens distribuirem en cordades per iniciar les diferents vies. Un cop a dalt dels Gorros, ens menjarem els Turrons i brindarem amb cava!! Ens retrobarem altre vegada als peus del Gorros per retornar als cotxes. Finalitzarem la jornada al poble de Monistrol de Montserrat fent un bon vermut!

Per apuntar-vos a l’activitat 

Per apuntar-vos tant sols heu d’inscriure-us a l’activitat en aquesta mateixa pàguina. Desprès cal que escolliu una via de gorros (més avall us fem proposta d’algunes), i ens envieu un correu electrònic (donaalpinapenedes@cep.cat) explicant-nos quina via heu elegit i quines persones formeu la cordada.

Cal recordar que el CEP no conta amb material de via llarga per a ser llogat, per tant, caldrà que cada cordada es faci càrrec d’aconseguir tot el material necessari. Si necessiteu ajuda per aconseguir-lo, podeu posar-vos en contacte amb les vocals del DAP per intentar gestionar-ho. Si us falta gent per fer cordada o podeu incloure gent a la mateixa, també ens ho podeu dir i mirem de gestionar les cordades perquè tothom pugui escalar.

Gorros, una petita prèvia

Montserrat, amb milers de vies de més d’un llarg esdevé sens dubte la gran escola de la conurbació urbana de Barcelona. Generacions senceres d’escaladors s’han iniciat en el conglomerat montserratí i la seva particular escalada, no sempre evident, pedra de toc i salconduit cap a altres tipus de roca, es diu que qui escala bé a Montserrat escala bé a tot arreu.

El Serrat conta amb vies clàssiques de gran categoria, camins naturals de la roca recorreguts periòdicament, fent les delícies del gurmet més exigent. Però per abastir aquests traçats notables és del tot recomanable que l’escalador neòfit es foguegi en rutes més assequibles on aprendre a desentrellar el jeroglífic que proposa el rocam del serrat.

La seva roca perfecta i la senzilla aproximació des del Monestir l’han convertit en una de les zones més populars del Serrat. Amb un grapat de vies de dificultat moderada, a voltes sobre-equipades és el terreny de joc ideal per prendre contacte amb el conglomerat montserratí. Hi predomina l’orientació est, tot i que hi trobem vies encarades als quatre vents. Així doncs hi podrem escalar tot l’any, buscant el sol o l’ombra segons convingui. (web Escalatroncs)

Llistat de Vies

Us fem una proposta de vies fàcils a les diferents gorres. Podeu trobar les ressenyes a la web d’Escalatroncs, Rocjumper o El col·leccionista de vies. També hi ha un futiment de guies i ressenyes de la zona en paper. Al CEP podeu trobar-ne també! Si sabeu d’altres vies que vulgueu fer però que no apareixen a la llista, les podeu fer igualment, només que ens indiqueu el nom de la via per email.

Gorra Marinera:

 • Sargantanes – IV – 100m – NE
 • Per davant – IV+ – 130m – NE

Magdalena Inferior:

 • Rataplan – V- – 100m – NE
 • La que hi faltava – IV+ – 100m – NE
 • Via Àpia – IV+ – 100m – E
 • Albert -Busquets – V+ – 100m – E
 • EAM – IV+ – 75m – E
 • Sebastià-Patiño – V+ – 105m – NE
 • Augusta – IV+ – 100m – NE

Magdalena Superior:

 • Ignasi Jorba – V+- 130m – NE
 • Mingo Arenas-Sorolla – V+ – 130m – N
 • Acromion – V/Ae – 125 – SO
 • Doc. Anton R. – V+/Ae – 130M – SO

Gorro Frigi:

 • Badalona – V – 200m – E
 • Via d’en Carles – V+ – 155m – E
 • Magic Line – V – 150m – E
 • Integral Pilar Martinez – V – 200m – SO
 • GEDE – IV – 130m – S

Excurció per Gorros

Per a totes aquelles persones que vulgueu realitzar l’excurció, el funcionament serà el mateix. Sortirem en el mateix horari que els escaladors i des del mateix Monestir de Montserrat. Ens retrobarem als peus del Gorros i baixarem juntes fins el Monestir per anar a fer el vermut.

Caldrà que ens informeu via mail o whatsapp de que voleu realitzar l’excurció i quina ruta voldreu fer.

Us fem una proposta d’itineraris:

 • GORRO FRIGI: https://ca.wikiloc.com/rutes-alpinisme/gorro-frigi-montserrat-3341720
 • MIRADOR SANT JERONI: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/montserrat-funicular-de-sant-joan-ermitas-santa-magdalena-mirador-de-san-jeroni-pla-dels-ocells-mon-33834702
 • L’ELEFANT: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/lelefant-montserrat-canal-pou-del-gat-canal-plana-ermites-st-salvador-trinitat-dimes-santa-creu-sta-41657286
 • ERMITES: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/monestir-de-montserrat-ruta-de-las-ermitas-35225704

Logística

La sortida es realitzarà en cotxes particulars. Es crearà un grup de WhatsApp per tal d’organitzar les places en els diferents vehicles disponibles, posar en comú les necessitats, els itineraris de la sortida i resoldre les incidències que es presentin.

Es tracta d’una sortida d’escalada i cal estar en possessió de la llicència federativa, mínim en modalitat C.

Aquesta sortida pot ser anul·lada, modificada o substituïda per una altre de diferent depenent de la meteorologia o del número de participants.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.