ESQUÍ DE MUNTANYA – Llauset

Sortida d’esquí de muntanya 2/3 de març de 2024

Dissabte 2. Pic de Vallibierna (3.059 m) (+1.000 m)

Fet el desplaçament fins al poble d’Aneto, abans del túnel de Viella, pujarem la pista asfaltada i deixarem els cotxes a l’entrada del túnel de la presa de Llauset, situada a 2.150 m. Depenent de la innivació recorrerem el perímetre de l’embassament amb els esquís als peus o a l’esquena i enfilarem en direcció nord cap el refugi del Cap de Llauset. Un cop allà remuntarem pales franques fins a la carena, on per fer cim deixarem esquís i posarem grampons. Baixada i retorn al refugi de Cap de Llauset (2.410 m) on farem nit.

Diumenge 3. Punta Russell Oriental (3.051m) (+816 m)

Sortim del refugi i després de travessar l’estany de Cap de Llauset pujarem la collada de Soubiron per encarar seguidament l’estany de la Cap de la Vall. Finalment resseguirem l’aresta sud-est que ens portarà al cim deixant els esquís per posar-nos els grampons en la canal final. Depenent de l’estat de la neu, baixarem pel mateix itinerari o podríem fer una circular flanquejant (amb un curt tram de pujada) i travessant les collades de los Bucardos i de Vallibierna.

Allotjament, inscripcions i altre informació

L’allotjament serà al refugi de Llauset, en règim de mitja pensió (sopar, dormir i esmorzar) cal portar sac prim, el refugi disposa de mantes.

Desplaçament i punt de trobada

La sortida es realitzarà en cotxes particulars, cal passar el divendres abans pel local del CEP per tal d’optimitzar les places en els diferents vehicles disponibles. El punt de trobada dissabte al matí serà a la benzinera Penedès. L’hora de trobada a les 05:30h puntualment.

Seguretat i requeriments

Per la seguretat de tots els participants, es obligatori:

– Portar i saber utilitzar DVA, pala i sonda.

– Portar i saber utilitzar el material de seguretat personal com són els grampons i el piolet.
– Es obligatòria la llicència federativa en modalitat D de l’any 2024, o altre assegurança que cobreixi l’activitat d’esquí de muntanya.

– Valorar que la condició física personal sigui adequada a les exigències de la sortida.

– Qualsevol incompliment dels punts anteriors serà motiu per part de les persones que promouen la sortida de demanar l’abandonament de l’activitat per tal de no perjudicar el grup.

– Cada participant inscrit a la sortida subscriu i accepta els punts descrits.

– Es crearà un grup de WhatsApp entre els participants per la gestió, àpats i comunicació de la sortida. Així mateix, els participants accepten cedir les imatges generades durant l’activitat per compartir entre el grup i que el CEP les pugui utilitzar per la difusió de l’entitat a les XXSS habituals.

Inscripció i terminis

Període d’inscripcions per als socis/es del CEP: del 19 al 26 de febrer

Preu socis/es del CEP: 48€

Període d’inscripcions per als NO socis/es del CEP: del 23 al 26 de febrer

Preu NO socis/es del CEP: 58€

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.