ESQUÍ DE MUNTANYA – Panticosa

Sortida d’esquí de muntanya del 29 de febrer i 1 de març

Aquest cop anirem cap al Valle de Tena, situat a la comarca de l’Alto Gállego, província de Huesca per fer dues ascensions totalment diferents.

Dissabte 29 de febrer

Sortirem del Port de Portalet (1794m) que fa frontera amb França. La idea es de fer el Peyreguet (2487m) que te unes vistes precioses del Midi d’Ossau i de tota la zona francesa. Si podem per temps, meteo i ànims de grup també farem el Canal Roya (2231m)  i el Cuyalaret (2286m)

Diumenge 1 de març

Sortirem de Casa de la Piedra (1636m) creuant les pistes d’esquí de fons i en direcció Oest cap al bosc, al principi puja fort fins a la Mallata baja on s’acaba el bosc. Després va fent cap a la Mallata alta fins arribar al con final format per l’Argualas (3046), Algas (3024) i el Garmo Negro (3066). En dirigíem aquest últim per una pala franca fins al propi cim. Tindrem unes excel·lents panoràmiques de tot el Pirineu, des dels Infiernos, al Vignemal i Perdido. Per baixar desfarem el camí de pujada.

Allotjament, inscripcions i altre informació

L’allotjament serà al refugi de Casa de la Piedra (FAM) als Banys de Panticosa, en règim de mitja pensió (sopar, dormir i esmorzar) cal portar, sac prim o llençol, el refugi  disposa de mantes.

La sortida es realitzarà en cotxes particulars, cal passar el divendres abans pel local del CEP per tal d’optimitzar les places en els diferents vehicles disponibles.

El punt de trobada dissabte al matí serà a la benzinera Penedès. L’hora de trobada a les 06:00h puntualment.

Seguretat i requeriments

Per la seguretat de tots els participants, es obligatori:

– Portar i saber utilitzar DVA, pala i sonda.

– Portar i saber utilitzar el material de seguretat personal com són els grampons i el piolet.
– Es obligatòria la llicència federativa en modalitat D de l’any 2020 o altre assegurança que cobreixi l’activitat d’esquí de muntanya. En cas excepcional de no disposar d’assegurança pròpia es pot sol·licitar una assegurança temporal fins el dia 21 de febrer. Més tard NO es tramitaran assegurances temporals.

– Valorar que la condició física personal sigui adequada a les exigències de la sortida.

– Qualsevol incompliment dels punts anteriors serà motiu per part de les persones que guien la sortida de demanar l’abandonament de l’activitat per tal de no perjudicar el grup.

– Cada participant inscrit a la sortida subscriu i accepta els punts descrits.

– Es crearà un grup de WhatsApp entre els participants per la gestió i comunicació de la sortida. Així mateix, els participants accepten cedir les imatges generades durant l’activitat per compartir entre el grup i que el CEP les pugui utilitzar per la difusió de l’entitat a les XXSS habituals.

 

Inscripció i terminis

El preu pels NO SOCIS es de 40€, el preu pels SOCIS FEEC es de 35€ i el preu dels SOCIS FEDME 29€
Les places estan limitades a 12 participants, en preferència als socis/es de l’entitat. Període socis: del 10 al 26 de febrer. Període no socis: del 19 al 26 de febrer

Per més informació podeu contactar a l’adreça de correu: esqui@cep.cat

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.