Esquí de muntanya – Pic d’Estaragne i Pic Neouvielle (Hautes Pyrénées, França)

Sortida d’esquí de muntanya 28 i 29 d’Abril de 2018. Massís de Néouvielle

Per tancar la temporada de sortides hivernals del CEP ens desplaçarem fins al departament dels Alts Pirineus (França), al Massís del Néouvielle amb d’intenció de culminar el Pic d’Estaragne (3006m) dissabte i el Pic de Néouvielle (3091m) diumenge

Si la meteorologia ho permet, des d’aquestes dues talaies podrem gaudir d’una gran panoràmica de cims imponents de banda i banda del Pirineu com el Pic de Midi de Bigorre, Pic des Trois Conseillers, Turó de Néouvielle, Pic Long, Monte Perdido, Cilindro de Marboré, Casco, Taillón i un llarg etcètera.

Accés

L’itinerari recomanat per l’aproximació es Vilafranca-Igualada-LLeida-Monzó-Ainsa-Tunel de Bielsa-Fabian. La carretera D929 que ens permetria arribar amb vehicle fins al llac d’Aubert (on hi ha el refugi) sol estar tancada tot l’hivern i cal esta atents durant els propers dies davant la possibilitat que l’obrin. Altrament ens tocarà començar des de l’aparcament situat al trencall del llac d’Oule a la cota 1490m

Dissabte 28 d’Abril

Pic d’Estaragne 3006 m

Nivell: Alt o perfeccionament

Desnivell: +1500 m

 

Intentarem fer la màxima aproximació amb vehicles, tot depenent de l’estat de la carretera. Des del Pla d’Estaragne es comença a pujar pel fons de la vall, per la vessant dreta del riu per un camí que puja de manera suau. En arribar al final de la vall, haurem de seguir en direcció a la Cresta de Cintes Blanques, per una pendent que va guanyant alçada poc a poc. Haurem d’arribar a la base de la muntanya, en un pla que ens deixarà a la base del Pic d’Estaragne (cota 2350 m).

Intentarem pujar per la canal que trobem a l’esquerre del circ, normalment amb els esquis a l’esquena, i una vegada superada, haurem de fer una diagonal cap a la dreta per trobar un pas que ens portarà a la part superior del Pic d’Estaragne. Des d’aquest punt, farem una nova diagonal, aquesta vegada per l’esquerre per sortir a la cresta E i arribar al cim amb esquís.

El descens es realitzarà pel mateix itinerari de pujada, fins llac d’Aubert on hi ha el refugi Orédon on ens allotjarem.

 

Diumenge 29 d’Abril

Pic de Néouvielle 3091m
Nivell: Molt alt o perfeccionament

Desnivell: +1300 m

 

Iniciarem l’itinerari des del refugi d’Orédon a 1837m prenent la direcció del llac d’Aubert per una petita coma on trobem petits estanys que conflueixen sota la presa de llac d’Aubert cota 2148 m inici de l’itinerari en època estival o molt avançada la primavera quan obren la pista a la circulació de vehicles. En aquest punt es remunta per una forat pendent per posteriorment sense perdre massa altura anar buscant  un pas a la base de la cresta NE del Ramougn, la Bretxa Barris. Seguim uns metres ja amb el Pic de Néouvielle visible, en direcció Oest cap a la evident i espectacular Bretxa de Chausenque i una vegada superada l’areta NE del Pic de Néouvielle, deixem la direcció de la Bretxa i remuntem per la gelera per un terreny raonablement planer en direcció S cap al punt on haurem de deixar els esquí per pujar a peu per una petita cresta que ens portarà al cim del Néovielle de 3091m.

La baixada un cop recuperats els esquís es realitzar seguint el mateix itinerari de pujada.

Allotjament i altre informació

L’allotjament serà al Refugi d’Orédon, en règim de mitja pensió (sopar, dormir i esmorzar). Cal portar el dinar de dissabte i diumenge, també alguna cosa per ganyipar. Sac prim o llençol, el refugi disposa de mantes.

La sortida es realitzarà en cotxes particulars, cal passar el divendres abans pel local del CEP per tal d’optimitzar les places en els diferents vehicles disponibles.
El punt de trobada dissabte al matí a la Benzinera Penedès. L’hora de trobada a les 5:45h

Per la seguretat de tots els participants, es obligatori:

– Portar i saber utilitzar ARVA, pala i sonda.

– Portar i saber utilitzar el material de seguretat personal com són els grampons i el piolet.
– Estar en possessió de la llicència federativa modalitat D pels esquiadors/es i de la          modalitat C pels raqueters/es, de l’any en curs 2018.

– Valorar que la condició física personal sigui adequada a les exigències de la sortida.

 

Qualsevol incompliment dels punts anteriors serà motiu per part de les persones que guien la sortida de demanar l’abandonament de l’activitat per tal de no perjudicar el grup.

Cada participant inscrit a la sortida subscriu i accepta els punts descrits.

Inscripcions i preus

Inscripcions socis/es del CEP des del 12 al 25 d’abril: 48

Inscripcions pels No socis/es del CEP del 23 al 25 d’abril: 50

Inscripcions presencialment a la secretaria del CEP

Per més informació podeu contactar a l’adreça de correu: esquiraquetes@cep.cat

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.