ESQUÍ DE MUNTANYA – Posets-Maladeta

Sortida d’esquí de muntanya 20/21 de gener de 2024

Per la primera sortida del cicle d’esquí de muntanya del CEP, hem canviat la idea inicial de la zona del Capcir per la poca neu que hi havia. Ara proposem anar al Parc Natural del Posets-Maladeta, condicionat a la nivologia i condicions del terreny.

Dissabte 20. Pic de Paderna (2.622) (+900m)

Fet el desplaçament fins a la Ribargorza Aragonesa, deixarem els cotxes en l’aparcament de Llanos del Hospital situat a 1.750m. Sortirem per la pista d’esquí fons per girar de seguida a la dreta i pujar els tubs de Paderna. Un cops passats, arribem a la esplanada oberta entre Tuqueta blanca de Paderna, a la nostra dreta i el Pico de Paderna, a la nostra esquerra. Seguirem fins el coll de Paderna on avaluarem si pujar amb esquis o grampons al cim. El descens cap el refugi no té cap secret.

Diumenge 21. Pic d’Alba (3.107m) (+1000m)

Sortint de la Renclusa en direcció nord-oest pujarem  en constant pendent el torrent d’Alba per arribar el coll d’Alba. Aquí ens haurem de treure els esquis i posar grampons per pujar per les “escales” naturals de pedra fins el cim. La baixada fins l’aparcament serà pels tubs de Paderna que haurem pujat el dia anterior. Acabarem la jornada fent un dinar de comunió amb tots els participants.

Allotjament, inscripcions i altre informació

L’allotjament serà al refugi de la Renclusa, en règim de mitja pensió (sopar, dormir i esmorzar) cal portar, sac prim o llençol, el refugi disposa de mantes.

Desplaçament i punt de trobada

La sortida es realitzarà en cotxes particulars, cal passar el divendres abans pel local del CEP per tal d’optimitzar les places en els diferents vehicles disponibles.

El punt de trobada dissabte al matí serà a la benzinera de l’Esclat de l’Av. Tarragona. L’hora de trobada a les 06:00h puntualment.

Seguretat i requeriments

Per la seguretat de tots els participants, es obligatori:

– Portar i saber utilitzar DVA, pala i sonda.

– Portar i saber utilitzar el material de seguretat personal com són els grampons i el piolet.
– Es obligatòria la llicència federativa en modalitat D de l’any 2024, o altre assegurança que cobreixi l’activitat d’esquí de muntanya.

– Valorar que la condició física personal sigui adequada a les exigències de la sortida.

– Qualsevol incompliment dels punts anteriors serà motiu per part de les persones que promouen la sortida de demanar l’abandonament de l’activitat per tal de no perjudicar el grup.

– Cada participant inscrit a la sortida subscriu i accepta els punts descrits.

– Es crearà un grup de WhatsApp entre els participants per la gestió, àpats i comunicació de la sortida. Així mateix, els participants accepten cedir les imatges generades durant l’activitat per compartir entre el grup i que el CEP les pugui utilitzar per la difusió de l’entitat a les XXSS habituals.

Inscripció i terminis

Període d’inscripcions per als socis/es del CEP: del 8 al 17 de gener

Preu socis/es del CEP: 50€

 

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.