ESQUÍ DE MUNTANYA – Andorra

La primera sortida d’esquí de la temporada 2020 del CEP ens desplaçarem fins Andorra, per emprendre dissabte un bonica ruta circular per l’espai Natural de Sorteny, ascendint al Cap dels Aspres de Banyell com a punt culminant. Diumenge 19 realitzarem l’ascensió al Pic de l’Estany Mort des de la vall de Ransol.

Accés

L’itinerari recomanat per l’aproximació es Vilafranca – Igualada – Cervera- Ponts – La Seu d’Urgell – Andorra. (aproximadament 3h 15′)

Dissabte 18 de Gener. Cap dels Aspres de Banyell (2701m)

Desnivell positiu: +901m. aproximadament

Sortirem de Vilafranca puntualment a les 06:00h de la benzinera Penedès direcció Andorra. El punt d’inici de l’itinerari, es el pàrquing del Parc Sorteny ascendint per la Vall de Rialb. Un cop arribem al refugi que porta el mateix nom, prenem l’itinerari cap al Port del Banyell. Un cop arribem al Cap dels Aspres de Banyell (2701m) prenem ruta direcció al Turó del Forn (2.665m). Un cop fet el cim descendirem per la Vall de Sorteny cap al refugi homònim i una vegada aquí prenem la pista que ens porta directament cap al pàrquing on hem deixat el cotxe. Una ruta amb molt d’encant i amb uns paisatges realment espectaculars sobre les dues valls albirant d’una banda el Pic de la Fontblanca, Pic de l’Estany, Pic de la Serrera … entre d’altres.

Diumenge 19 de Gener. Pic  de l’Estany Mort (2803m)

Desnivell positiu: +900m aproximadament

Iniciarem l’itinerari ben d’hora al final de la pista de la Vall de Ransol, on normalment s’hi accedeix amb cotxe sense cap problema, d’aquest punt, si el dia es clar es pot veure el cim i la baixada que farem, com també bona part de la pujada. Aquesta s’inicia suaument fins a trobar els indicadors que ens marcaran la possibilitat d’anar cap al Serrera o be dirigir-se cap al refugi de la Coma de Jan. Un cop passat el pont i ja posats dins el bosc anirem guanyant alçada per arribar al refugi, lloc amb bones vistes, continuant per dirigir-nos ja directament fins el cim. La baixada, que realitzarem per la vessant contraria a la de pujada, sostinguda i amb fort pendent, es pot realitzar per diferents llocs, tot depenent de la qualitat de la neu.

Informació general

Allotjament

L’allotjament serà a Colònies AINA, en una borda al Poble de Meritxell, en regim d’allotjament (només dormir) Cadascú cal que es gestioni els àpats (sopar i esmorzar) la casa disposa de cuina equipada amb tots els estris, en cas que el grup s’organitzi, es realitzaran els àpats comuns. Cal portar, sac prim o llençol, l’allotjament disposa de mantes.

Desplaçament i punt de trobada

La sortida es realitzarà en cotxes particulars, cal passar el divendres abans pel local del CEP per tal d’optimitzar les places en els diferents vehicles disponibles.
El punt de trobada dissabte al matí serà a la benzinera Penedès. L’hora de trobada a les 06:00h puntualment.

Seguretat i requeriments

Per la seguretat de tots els participants, es obligatori:

– Portar i saber utilitzar DVA, pala i sonda.

– Portar i saber utilitzar el material de seguretat personal com són els grampons i el piolet.
– Es obligatòria la llicència federativa en modalitat D o altre assegurança que cobreixi l’activitat d’esquí de muntanya. En cas excepcional de no disposar d’assegurança pròpia es pot sol·licitar una assegurança temporal fins el dia 13 de gener. Més tard NO es tramitaran assegurances temporals.

– Valorar que la condició física personal sigui adequada a les exigències de la sortida.

Qualsevol incompliment dels punts anteriors serà motiu per part de les persones que guien la sortida de demanar l’abandonament de l’activitat per tal de no perjudicar el grup.

Cada participant inscrit a la sortida subscriu i accepta els punts descrits.

Es crearà un grup de WhatsApp entre els participants per la gestió i comunicació de la sortida.

Inscripcions

Període preferent d’inscripcions del 3 al 15 de gener per als socis/es  del CEP.

Del 13 al 15 de gener per als NO socis/es  del CEP.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.