ESQUÍ DE MUNTANYA – Val d’Aran

La primera sortida de la temporada del CEP ens portarà cap a la Val d’Aran.

LA IDEA INICIAL ERA PASSAR EL CAP DE SETMANA AMB UN GUIA TITULAT PER TAL DE MILLORAR ELS CONEIXAMENTS I PROTOCOLS EN TERRENY D’ALLAUS. DEGUT A LA MALA INNIVACIÓ DEL PIRINEU POSTPOSEM AQUESTA FORMACIÓ PEL MARÇ I FAREM UNA SORTIDA de CARACTER HABITUAL.

Dissabte 26 de gener
Dissabte plantegem l’ascens al Tuc dera Pincela 2.534m Deixarem el cotxe a la Borda dera Lana o Bagergue segons cota de neu. Ens dirigirem cap al coll de Varradòs seguint la pista. Un cap allí virarem cap al Sud-Oest seguint el vall passant pels diferents estanyets gelats que hi ha. Els últims 200 metres son un xic més drets, ens caldrà estar atents i de seguida arribarem al cim. Per tornar al cotxe, desfarem el camí que hem traçat. La ruta és molt bonica i ens permet gaudir de grans paisatges, però cal tenir en compte que s’ha de tenir i dominar tot el material de  muntanya (ganivetes, grampons i sobretot les pells).

Diumenge 27 de gener
Dissabte plantegem l’ascens al Tuc de Parros de 2.727m, un cim de dificultat mitjana-alta . Després d’esmorzar i recollir ens dirigirem cap a l’aparcament de Beret.
Sortirem en direcció el cap dels clòsos a 2415m. Un cop arribats a aquet punt treurem pells i baixarem cap a la vall de Parros a 2200m on tornarem a posar pells per encarar la pala que ens portarà al cim tot vorejant per la dreta o esquerra (depenent de com estigui la neu) per arribar al Tuc de Parros de 2.727m. El descens el farem pel mateix camí de pujada fins  a l’aparcament de Beret. La ruta és molt bonica i ens permet gaudir del majestuos Maubèrme al costat. Cal tenir en compte que s’ha de tenir i dominar tot el material de muntanya (ganivetes, grampons i sobretot les pells, ja que de pujada haurem de posar i treure pells una vegada).

Allotjament, inscripcions i altre informació

L’allotjament serà al refugi Juli Soler i Santaló de Salardú, en règim de mitja pensió (sopar, dormir i esmorzar) cal portar, sac prim o llençol, el refugi disposa de mantes.
La sortida es realitzarà en cotxes particulars.
El punt de trobada dissabte a les 6:00 del matí a la benzinera Penedès. Qui no faci l’excursió de dissabte, haurà de procurar arribar abans de les 18:30 al refugi.
Cal portar-se l’esmorzar i el dinar de dissabte i també el dinar diumenge.

Per la seguretat de tots els participants, cal que tothom porti casc, DVA, pala i sonda, sense descuidar el material de seguretat personal com són els grampons i el piolet.
Cal obligatòriament, estar en possessió de la llicència federativa de l’any en curs 2019.
El preu inclou, règim de mitja pensió (sopar, dormir i esmorzar) al refugi.

El preu pels NO SOCIS es de 40€ i el preu pels SOCIS es de 35€.

Les places estan limitades a 20 participants, en preferència als socis/es de l’entitat.
El període d’inscripció pels SOCIS és del 9 de gener fins al 23 de gener del 2019 i els no socis del 16 al 23 de gener.
Per més informació podeu contactar a l’adreça de correu: esquiraquetes@cep.cat

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.