ESQUÍ DE MUNTANYA – Travessa esquí de muntanya Parc Nacional d’Aigüestortes

Dissabte 16 de Febrer

Deixarem els cotxes al pàrquing d’Espot  per començar la sortida.

Intentarem agafar taxis per pujar fins al llac de Sant Maurici.

Si la pista està tancada ens tocarà fer uns +600 m de desnivell suau  fins arribar a l’estany. Continuarem la pujada fins al refugi d’Amitges ( 2.366m) on podem descansar i menjar una mica, i després anirem a buscar la coma d’Amitges entre l’Estany de Munyidera i l’Estany Gran d’Amitges per assolir el coll.

Des del coll d’Amiges podem fer el Tuc de Saboredo (2.829) o el Pic d’Amitges (2.848m) en funció estat de la neu i hora d’arribada al coll.

Ara ens toca treure pells i fer un descens cara nord de 300m cap al Clot de l’Estany Gelat. Després creuarem l’Estany Major de Saboredo fins arribar al refugi situat a 2299m. on soparem i dormirem.

Desnivell positiu: 1500m

Desnivell negatiu: 550m

Diumenge 17 de Febrer

Sortirem esmorzats del Refugi de Saboredo per anar en direcció sud i pujar al port de Ratera, 2594m. En funció de les condicions de la neu farem  el Tuc de Ratera 2862m

El descens el farem per la vall del riu Ratera i deixant el refugi d’Amitges a la nostra esquerra. Un cop arribats a St. Maurici ens dirigim a Esport on tenim els cotxes.

Desnivell positiu:  500 m

Desnivell negatiu: 1550 m

Allotjament, inscripcions i altre informació

 

L’allotjament serà al refugi de Saboredo, en règim de mitja pensió (sopar, dormir i esmorzar) cal portar, sac llençol, el refugi disposa de mantes.

La sortida es realitzarà en cotxes particulars, cal passar el divendres abans pel local del CEP per tal d’optimitzar les places en els diferents vehicles disponibles.

El període d’inscripció pels SOCIS és del 30 de gener del 2017 fins al 13 de febrer del 2018 i els no socis del 8 al 13 de febrer.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.