ESQUÍ DE MUNTANYA-Tavascan

En la primera sortida de la temporada, anirem fins a l’estació d’esquí de Tavascan per practicar el rescat de víctimes d’allau mitjançant els protocols de recerca amb dispositius DVA (detectors de víctimes d’allau) i fer el cim de la Coma del Forn de 2.683m.

Dissabte 14 de gener

Entre matí i tarda farem 2 activitats:

  1. Intentarem fer el cim del Campirme o el Tuc la Cima. Segons condicions de neu.
  1. Pujarem al Camp d’arves situat a la cota 2.250m amb el telecadira. En aquest espai hi han dispositius en emissió enterrats de forma permanent, els quals s’hauran de trobar gracies als DVA. Després, mitjançant la sonda, caldrà localitzar el dispositiu i així poder controlar-ne el temps que ha calgut per a trobar-lo.

Cal apuntar que no és un curs dirigit per professionals, sinó un reciclatge.

Diumenge 15 de gener

Pic de Coma del Forn 2.683m

Des del mateix refugi pujarem pel costat de les pistes, més enllà de la meitat del recorregut del remuntador el torrent gira en direcció oest i s’allunya de la instal·lació. Guanyem una mica d’alçada per una petita pala fins arribar a uns plans on veiem un pal indicador de l’alçada de la neu. Continuem progressant pel torrent, ara més obert, i remuntant algunes pales fins a situar-nos sobre l’estany de Mascarida, que distingim clarament a sota.

Ens decantem a la dreta per dirigir-nos cap al primer cim, la Coma del Forn, que no veurem fins superada una primera pala. Arribem als estanys de Mascarida de Dalt. Des d’aquí observem les àmplies pales, franques i temptadores, que descendeixen del cim. Anem a buscar el llom que tenim a la nostra dreta per trobar el pendent més suau i arribar al cim sense dificultats. La baixada la farem pel mateix itinerari de pujada.

Allotjament, inscripcions i altre informació

L’allotjament serà al refugi de la Pleta, en règim de mitja pensió (sopar, dormir i esmorzar) cal portar, sac prim o llençol, el refugi disposa de mantes.

Desplaçament i punt de trobada

La sortida es realitzarà en cotxes particulars, cal passar el divendres abans pel local del CEP per tal d’optimitzar les places en els diferents vehicles disponibles.

El punt de trobada dissabte al matí serà a la benzinera Penedès. L’hora de trobada a les 06:00h puntualment.

Seguretat i requeriments

Per la seguretat de tots els participants, es obligatori:

– Portar i saber utilitzar DVA, pala i sonda.

– Portar i saber emprar el material de seguretat personal com són els grampons i el piolet.
– Es obligatòria la llicència federativa en modalitat D de l’any 2023 o una altra assegurança que cobreixi l’activitat d’esquí de muntanya.

– Valorar que la condició física personal sigui adequada a les exigències de la sortida.

– Qualsevol incompliment dels punts anteriors serà motiu per part de les persones que guien la sortida de demanar l’abandonament de l’activitat per tal de no perjudicar el grup.

– Cada participant inscrit a la sortida subscriu i accepta els punts descrits.

– Es crearà un grup de WhatsApp entre els participants per la gestió, àpats i comunicació de la sortida. Així mateix, els participants accepten cedir les imatges generades durant l’activitat per compartir entre el grup i que el CEP les pugui utilitzar per la difusió de l’entitat a les XS habituals.

Inscripció i terminis

Període d’inscripcions per als socis/es del CEP: del 2 de gener al 11 de gener

Preu socis/es del CEP: 47€

 

Període d’inscripcions per als NO socis/es del CEP: del 9 de gener al 11 de gener

Preu NO socis/es del CEP: 57€

 

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.