ESQUÍ DE MUNTANYA – Pic d’Aspe (Canfranc, Huesca)

Cap de setmana on intentarem dues boniques talaies dels Pirineus aragonesos per sobre de Jaca i en frontera amb França.

Dissabte 10 de març

Anirem a fer el cim de l’Aspe (2640m), a la zona aragonesa, propera a Candanchú. L’intentarem des de la vessant sud, la ruta des d’Aisa. En cotxe, intentarem arribar al final de la vall d’Aisa i des d’allà començarem l’ascens força directe fins al cim. Hi ha algun embut que caldrà superar i per això cal portar tot el material requerit. El descens serà pel mateix lloc. Durada aproximada de la sortida, 5:30-6 hores.

 

Diumenge 11 de març

Anirem cap a la penya “Collarada” (2886m) que ens donarà una bona vista cap als cims fronterers. Des de Villanúa agafarem un camí que ens farà pujar una mica més. Anirem fins on puguem amb els vehicles i a partir de llavors anirem pujant. A partir d’una petita canal que farem (segurament) amb grampons, ja veurem el cim i anirem seguint la falda de la muntanya fins a arribar a una altra canal prèvia a la pujada final. El descens és per la gran pala que tindrem. La durada (en funció d’on puguem començar pot ser d’unes 7.30 hores, màxim.)

Són unes muntanyes que, depenent d’on puguem arribar amb els cotxes i com a conseqüència d’haver de posar i treure grampons, tenen una dificultat mitjana/alta.

Cal que cadascú tingui una previsió de 20€ extres per si hem de pagar per pujar el cotxe fins més amunt.

 

Allotjament, inscripcions i altre informació

L’allotjament serà a l’alberg de Villanúa, en règim de mitja pensió (sopar, dormir i esmorzar) cal portar, sac prim o llençol, l’alberg disposa de mantes.

El punt de trobada dissabte a les 5:45 del matí a la benzinera Penedès.

Cal portar-se l’esmorzar i el dinar de dissabte i també el dinar diumenge.

Per la seguretat de tots els participants, cal que tothom porti DVA, pala i sonda, sense descuidar el material de seguretat personal com són els grampons i el piolet.

Cal obligatòriament, estar en possessió de la llicència federativa  D de l’any en curs 2018.

El preu inclou, règim de mitja pensió (sopar, dormir i esmorzar).

El preu pels NO SOCIS es de 36€ i el preu pels SOCIS es de 31€.

Les places estan limitades a 20 participants, en preferència als socis/es de l’entitat.

El període d’inscripció pels SOCIS és del 21 de febrer del 2018 fins al 7 de març del 2018 i els no socis del 28 de febrer al 7 de març. Fins el dia 28 de febrer les inscripcions es realitzen de manera presencial al CEP.

Per més informació podeu contactar a l’adreça de correu: esquiraquetes@cep.cat

 

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.