100 cims. Lo Corrunco 2543m (Alta Ribagorça)

El cim de Lo Corronco o Corrunco de Durro és un cim pirinenc separat cap al sud de la carena axial i visible des de lluny, el que l’hi dona una perspectiva diferent,  molt bona vista sobre les  muntanyes i  valls del seu entorn . Es caracteritza per les pendents suaus i fàcils,  que el fan molt assequible a tothom,  tot i el seu desnivell una mica considerable,  és  un clàssic  sobre tot a l’hivern amb esquis de muntanya o bé raquetes de neu.

Nosaltres el pujarem per la vessant N,  des de l’ermita de Sant Quirc de Durro,  on els prats herbats de pastura arriben fins el cim. També es pot pujar per la seva vessant S.  des de les mines d’antracita  de Malpàs, o bé dels llogarrets d’Erta o d’Erill Castell. Un altre itinerari tot i que més llarg i complicat per crestes des de les pistes d’esquí de Boi Taüll.

 

ITINERARI

Començarem a l’ermita romànica de  Sant Quirc de Durro 1500 m. Petit ermitori  del segle XII, hi arribem per carretera asfaltada des del mateix poble de Durro a la vall de Boí. Es tracta d’una de les ermites declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Edificada en un lloc privilegiat amb bones vistes de la vall de Boi.

De l’aparcament de l’ermita, anirem per la pista senyalitzada amb les marques de pintura vermella i blanca com a GR 11-20 aquesta pista fa diferents llaçades per dins del bosc del Pinar Gran. Si es vol  es poden fer algunes dreceres  tot i que el GR segueix la pista.

10 min. Deixem el GR  per agafar a la dreta la primera drecera, fins atrobar de nou la pista.

25 min. De nou som a la pista i la seguim cap a l’esquerra  per dins la pineda.

35 min. Deixem la pista que fa un gran revolt per prendre a la dreta un altre drecera.

42 min. Arribem a la pista en el punt on fa una marcada corba i una cruïlla de pistes anirem per la de més a l’esquerra.

1 h. Arribem a una nova cruïlla de pistes,  deixem una pista que marxa cap a l’esquerra i va a una cleda de bestiar. Nosaltres seguim  el sender marcat amb el GR. Aquest sender és un antic camí ramader.

1 h 15 min.  Bony de la Cabanera 1975 m. hi passem  per continuar pel GR en clara direcció SE.

1 h 40 min. A la cota 2156 m aproximadament, deixem el GR que marxa a la dreta cap al poble d’Irgo, per continuar per un sender pel llom de la muntanya del Pilaret del Gespal.

2 h 20 min. Cim del  Pilaret del Gespal 2332 m. passem aquest cim secundari  per continuar pel llom de la muntanya del Corronco. Fins el moment hem anat  per zona boscosa. A partir d’aquest punt anirem per zona més aèria i descoberta de vegetació.  Cal dir que la vista des d’aquesta muntanya isolada és excepcional,  de la que n’hem pogut gaudir durant tota la pujada.

2 h 50 min. Cim del Corronco de Durro on gaudirem de bones vistes sobre  els Besiberris ,Punta Alta, Aneto, Maladetas, els Pessons,  Mulleres ,el Montsec, Montrebei , pantà d’Escales  etc.

La baixada la farem seguint el mateix camí fins el cim Pilaret de Gespal, després per prat herbats anirem baixant sense cap dificultat,  seguint la velleta de l’Orri cap el poble de Durro. Abans d’arribar-hi agafarem una pista que ens portarà a l’ermita on tenim aparcats els catxes.

4 h 50 Ermita de Sant Quirc de Durro final de l’excursió.

 

INFORMACIÓ

Dissabte 22 i diumenge 23 de juliol de 2017.

Lloc de trobada: Estació d’autobusos de Vilafranca .

Sortida: Ales 4 de la tarda del dissabte, dia 22 de juliol.

Desplaçament: Cotxes particulars.

Allotjament: Es dormirà al càmping de Barruera en tendes o be en algun establiment de Barruera a gust de cada un.

Dificultat: Fàcil

Hores de camí: 4 hores 50 sense comptar les parades.

Desnivell de pujada:1043 metres.

Kilòmetres del recorregut:12 km.

Cal portar: Vestimenta d’alta muntanya,  menjar , ganyips i aigua per l’excursió. També el  sopar  pel dissabte i esmorzar i dinar pel diumenge. Els que vulguin dormir en tenda caldrà que portin a més la tenda i tots el estris per dormir.

La propera excursió de 100 cims serà el dia 24 de setembre al cim del puig de Cabrafiga de 614 m  a la comarca del Baix Camp.

!!! BON ESTIU !!!

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.