EXCURSIONISME – Ruta del riu Llobregat GR-270 – Etapa 1

Obrim novament l’activitat de la travessa del camí del riu Llobregat, aquesta proposta, que ja hem fet en dues ocasions, esperem que la tercera sigui la bona, si la pandèmia del Covid en ho permet aquesta vegada.

Aquesta vegada la passem a dissabte per copsar si va millor a més persones. Us proposem doncs de nou, fer la primera etapa sencera, que va
des de l’inici a Castellar de N’Hug, fins a Guardiola de Berguedà, són 21 km majoritàriament de baixada.

Aquest itinerari, consisteix caminar descobrint el curs del riu Llobregat, des del seu naixement a Castellar de n’Hug, fins a la seva desembocadura a la mar mediterrània, en el seu delta prop del Prat de Llobregat, són en total son uns 198 km.

El camí del Llobregat, ha estat impulsat per la Diputació de Barcelona, el Consells Comarcals de les comarques, i pels municipis per on passa. El traçat del GR ha estat validat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.
El traçat del camí, segueix bàsicament el riu, que n’és el seu eix vertebral, no obstant es podrà fer alguna variant, per anar a visitar quelcom d’interesant, que hi podem trobar en les rodalies del curs fluvial.

El recorregut que farem en aquesta primera etapa, discorre per trams realment salvatges. amb estones ran de riu, i d’altres pel mig de boscos frondosos, amb algun pas divertit. Es podran visitar pobles bonics, com els de Castellar de n’Hug i la Pobla de Lillet, així com l’ermita de Sant Vicens de Rus, la fàbrica Asland i els jardins Artigues dissenyats per Gaudí, passarem a prop de la mina de petroli de Riutort per arribar a Guardiola de Berguedà on acabarem l’excursió.

Dissabte dia 29 de gener de 2022
1ª etapa va de Castellar de n’Hug fins a Guardiola de Berguedà, de 21 km.
Hora de sortida: 7 Del matí de l’estació d’autobusos
Kilòmetres de camí: 21 kilòmetres
Desnivell positiu: 585 metres
Dificultat: Fàcil.
Trak de Wikiloc per aquesta etapa 84572232

Nota: Cal inscripció prèvia, portar esmorzar i dinar, mascareta dins l’autobús, està vacunats del Covid o bé portar un certificat
PCR recent.

La propera excursió serà el dia 20 de febrer de 2022 entre Guardiola de Berguedà i Sant Jordi de Cercs.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.