EXCURSIONISME – Matagalls – Cicle Meridà Verd

MATAGALLS 7ena. SORTIDA DEL CICLE MERIDIÀ VERD

Dissabte, dia 16 de març de 2024

Hora de sortida: 7 del matí  de l’estació d’autobusos. Desplaçament amb autocar

Kilòmetres de camí:  9 kilòmetres. Aprox.

Hores de camí: 4 hores. aprox.

Desnivell positiu: 644  metres. aprox.

Desnivell negatiu: 625 metres aprox.

Dificultat: fàcil.

Llocs de pas:

Coll de Bordoriol 1.087-Corral de la Vila – Coll de Joan – Font dels Llops – Font dels Mosquits – Coll Pregon – Collet de l’Home Mort – Matagalls – Coll Pregon – Coll de Ses Portadores -Pla dels Évols -Coll de Sant Marçal.

El Matagalls:

El Matagalls és un dels cims més emblemàtics i més freqüentats de Catalunya, nosaltres però pujarem per un itinerari  no massa freqüent, però prou bonic, que transcorre per una esplèndida fageda fins a coll Pregon. En el recorregut passarem per dues fonts molt ben arranjades: la font dels Llops i la font dels Mosquits. És a partir de coll Pregon, ja anirem per l’itinerari més habitual que puja des de Sant Marçal.

Dalt de cim del Matagalls hi ha una gran creu dedicada a Mossèn Cinto Verdaguer. No cal dir que des del cim la vista és esplèndida, allargant-se des del Pirineu fins a les illes Balears si el dia és clar.

Cada any se celebra un gran aplec popular, el segon diumenge de juliol, l’any passat s’hi va celebrar la 73 ena edició.

La neu al Matagalls: La muntanya del Matagalls, l’any 1909  va servir per disputar el primer concurs de luge de Catalunya organitzada pel CEC.

No cal dir que si anem al Matagalls, és amb motiu de la mesura del meridià terrestre, degut a la gran panoràmica que des del cim es domina i que va servir per mesurar la circumferència de la terra. Cal dir també que és 100 cims essencials de la FEEC, per la dilatada panoràmica que es té des del cim.

 

Fi de l’excursió

Cal portar esmorzar i aigua per anar fent, dinarem a casa doncs el viatge és prou curt.

La propera excursió del Meridià Verd serà el dia 4 d’abril al cim del Puig Rodó a la comarca del Moianès.

 

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.