EXCURSIONISME: CIM EL MONT 1.124,8 m. quarta. SORTIDA CICLE MERIDIÀ VERD

EL MONT CIM I SANTUARI

La muntanya del Mont de 1.124 metres d’alçada, és el punt més enlairat de l’Alta Garrotxa.  Cau abruptament cap a tots els vessants, destacant el seu cim per les dilatades panoràmiques que van des del Pirineu fins al golf de Roses i mig Catalunya.

La primera noticia  de la  construcció  del Santuari data de l’any 1.311 i la data de final de les obres és de 1.318.  S’hi celebra un aplec el 8 de setembre, dia de les Mare de Déu Trobades. Doncs  la Mare de Déu, tal com diu la llegenda  la va trobar un pastor en una cova.

Junt al santuari hi ha una hostatgeria, bar  i un restaurant que fan cuina tradicional i de proximitat.

El gran poeta en  Jacint Verdaguer hi va fer estada l’agost de l’any 1.885 per concentrar-se en l’obra poètica Canigó. També hi varen fer  estada, el dos científics francesos Delambre i Mèchainen per fer els seus treballs per establir el Sistema Mètric Decimal l’any 1.792.

 

 

Altres atractius de l’excursió:

Ens sorprendrà  la visita de les ruïnes del monestir de Sant Llorenç de Sous, fou un important monestir,  del que se’n tenen noticies des de l’any 871, l’època de màxima esplendor és en el segle XV,  posteriorment es va anar degradant fins l’abandonament total.  Actualment s’hi fan obres de consolidació i restauració.

-FI DE L’EXCURSIÓ-

 

NOTES : Cal portar esmorzar i dinar.

Dinarem de carmanyola en acabar l’excursió.

La propera excursió serà al Puigsou el 25 de novembre.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.