EXCURSIONISME – PUIG DE CALMELLES – Matinal d’excursionisme del Meridià Verd

El Puig de Calmelles és un cim situat a la mateixa línia de la frontera amb França a la serra de l’Albera. Té molt bona vista sobre el Rosselló al nord i l’Alt Empordà al sud.

Altres atractius de l’excursió:  El fort de Bellaguarda, imponent edifici,  obra mestre de l’arquitectura militar, construït per l’enginyer Sebastien Vauban l’any 1668, sobre les ruïnes d’un castell anterior dels reis de Mallorca, podia donar acolliment a una guarnició de 600 soldats.

Coll de Panissars: Antic coll de pas i punt d’unió  de les calçades romanes de la Via Augusta cap a Iberia  i la Via Dimitia cap a França. També en el coll podrem admirar les restes dels Trofeus de Pompeu Magne,  que  commemoren la victòria de les tropes de Pompeu sobre Luci Corneli Sul.la.

Molt aprop hi ha les ruïnes del Priorat Benedictí de Santa Maria del Coll de Panissars. Al ser un lloc de pas molt transitat feia les funcions d’hospital de transeünts donant acolliment i menjar.

La Torre dels Burots, es tracte d’una torre de vigilància que feia les funcions de cobrar impostos dels articles que hi passaven, en general queviures  i bèstia durant els segles XIX I XX.

Un altre fita important del coll de Panissars, es la batalla en la qual l’exèrcit del rei Pere el Gran, va destruir el de Felip III de França.

-FI DE L’EXCURSIÓ-

  

La propera excursió serà el 15 d’Octubre a la Mare de Deu del Mont.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.