EXCURSIONISME: Matinal Temàtica – Els Castells al Penedès i la frontera amb l’Islam

L’excursió a peu començarà a l’aparcament que hi ha en el Km. 25 de la Serra de la Llacuna 

Recorregut sense dificultat per la Serra de la Llacuna per bons camins i pistes , transcorre per una de les zones forestals més ben conservades del nostre entorn,  visitant les fonts de Cuitora on esmorzarem  i la font de cal Marquet. 

Anirem fins a la Roca del Frare, esvelta agulla de roca calcària, on a meitat del segle passat els  escaladors Vilafranquins de l’època i varen realitzar les primeres escalades.  A l’any 1962 en aquesta roca s’hi va col·locar una imatge de la Mare de Deu de Montserrat, fosa en alumini procedent de plats, cantimplores, coberts etc. donats per aquest fi per els excursionistes  Vilafranquins.      

Visitarem les restes del castell i l’església de Sant Pere de Vilademàger, antiga parròquia i cementiri  de la Llacuna, on la consòcia i historiadora de la Llacuna, Lourdes Mallat, ens  farà una explicació de la historia del castell i la seva influencia en la recuperació a l’Islam  d’aquestes terres. 

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/serra-de-la-llacuna-font-cuitora-la-llacuna-cal-marquet-roca-del-frare-castell-de-vilademager-serra-95550958

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.