EXCURSIONISME – AJORNADA – Miranda de Puigcerver 834 m . (Baix Camp)

Activitat ajornada fins a nova data.

AFECTACIÓ CORONAVIRUS. 

Donada l’excepcionalitat del moment, el Centre Excusionista del Penedès segueix el decret aplicat des del Gobierno de España i les darreres mesures aplicades per part de la Generalitat de Catalunya on es demana el confinament total de la població durant els pròxims dies. Amb motiu de la circumstància sanitària que travessa el país a causa de la propagació del COVID-19, ens hem vist obligats a modificar les activitats programades, incloent l’ajornament d’aquesta.

Aprofitem per recordar que el local del Centre Excursionista Penedès romandrà tancat per activitats i atenció al sòcis des d’avui fins el proper 11 d’Abril, seguint les indicacions del departament de Sanitat i les administracions locals.

Com contactar amb nosaltres en qualsevol moment?
– Enviant un correu electrònic en les següents adreces segons incidència:
Secretaria: secretaria@cep.cat
Projecte nova Seu Social: local@cep.cat
DAP: donaalpinapenedes@cep.cat

– Enviant missatge de WhatsApp al 629914953

Recordem que després del Decret del Gobierno de España de l’Estat d’Alarma les cobertures de l’assegurança de les llicències de la FEEC han quedat suspeses.

El decret on es demana el confinament de la població fa que qualsevol accident a la muntanya pugui ser considerat com una imprudència.

Podeu consultar l’apartat de la pòlissa ‘Riscos Exclosos’ punt ‘B’ i ‘C’ – pàgina 12.

Preguem disculpeu les molèsties i esperem de tot cor reanudar les activitats tan aviat sigui possible.

Atentament,

Junta Directiva del Centre Excursionista del Penedès

 

El recorregut el  farem per la carena de la serra de Molló,  començant al coll d’Alforja 632 m.  fins la Miranda de Puigcerver 834 m. tot passant pel coll de Moreno ,collet de Vicent Miquel, Lo Moll, punta del Vacaró, coll de Cortiella, Coll de les Teles, i la Miranda de Puigcerver.  La baixada passarem per el santuari de Puigcerver   val la pena visitar-lo, té molta devoció a la contrada i els festius hi ha servei de bar. Baixarem pel camí de Puigcerver a Alforja passant per la Creu del Formatge. Al ser l’excursió en travessa acabarem al poble d’Alforja.

Aquesta serra separa les comarques del Baix Camp al E. I el Priorat al O. Des del cim gaudirem de magnifiques vistes al dos costats,  que van des del Montsant a l’O. al cap de Salou a l’E. I del Pirineu al N. i els Ports  i la serra de Cardó al S.

 El Santuari de Puigcerver és documentat a partir del segle XII, la festa de la Mare de De de Puigcerver és celebra  el dia 5 d’agost,  pero la celebració per els veïns es passa al primer diumenge d’Agost. Aquest dia a les 6 del matí els veïns dels pobles  d’Alforja i de Riudecols, pugen en peregrinació  al Santuari, es fa un esmorzar de germanor, van a missa i fan un petó a la imatge de la Mare de Deu.

La tradició diu que la imatge de la Mare de Deu, la va trobar un pastor sota un server, quan la varen voler baixar al poble, i per tres vegades, la imatge tornava al seu lloc d’origen, llavors el poble va decidir aixecar-hi una ermita,  entenen  que era la voluntat de la Mare de Déu. La talla de la imatge era de fusta policromada del segle XIII i va ser destruïda l’any 1939. El santuari i la imatge es varen restaurar l’any 1953.

Alforja. El poble d’Alforja té en l’actualitat 2000 habitants, i l’església parroquial dedicada a Sant  Miquel  és de l’any 1637. Les primeres noticies del poble son de l’any1152, el qual es va conservar emmurallat fins l’any 1931,  les quals van desaparèixer totalment els anys seixanta.

Codi ID de Wikilok 47120416.

La propera excursió serà el dia 26 d’Abril.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.