EXCURSIONISME – Pratdip i Coll de Jou

Fantàstica excursió  en forma  travessa per les muntanyes del Baix Camp , entre els bonics pobles de Pratdip i Colldejou. Per fer el recorregut passarem per les anomenades crestes de la Seda, es tracta d’un recorregut espectacular per la carena de la muntanya de Mont-redon a 864 m. per baixar després per sota el Cavall Bernat de Llaveria, coll d’en Gros, barranc dels Serralls i poble de Colldejou. L’excursió és entretinguda amb alguns passos divertits  de cadenes que es poden evitar per un sender lateral.

Pratdip és un petit poblet al peu del castell en ruïnes, documentat des de l’any 1154  en l’actualitat te 800 habitants, la majoria viuen de l’agricultura  i les hortes del voltat del poble. L’església parroquial dedicada a Santa Maria, és d’origen romànica modificada posteriorment.

Hi ha una llegenda sobre Pratdip que diu que,  anteriorment hi circulaven de nit pels carrers uns gossos vampirs,  que xuclaven la sang de les persones i els animals, actualment, encara se’n poden veure alguns pels carrers en forma d’escultura i en els retaules de l’església de Santa Marina.

Colldejou el poble de Colldejou te 170 habitants i es troba a Llevant de la Mola del mateix nom, apareix documentat des de l’any 1172 i l’església parroquial és dedicada a Sant Llorenç.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.