EXCURSIONISME – Sant Jeroni – Cicle Meridià Verd

SANT JERONI 9a SORTIDA DEL CICLE MERIDIÀ VERD

Dissabte, dia 25 de maig de 2024

Hora de sortida: 7 del matí a l’estació d’autobusos desplaçament amb autocar

Kilòmetres de camí:  9,450 aprox.

Hores de camí: 4 aprox.

Desnivell positiu: 650 metres aprox.

Desnivell negatiu: 650 metres aprox.

Dificultat: Moderada.

 

Llocs de pas:

Santa Cecília de Montserrat 620 m – Canal de Sant Jeroni – Coll de la Canal de Sant Jeroni – Capella de Sant Jeroni – Cim de Sant Jeroni – Torrent de Santa Maria – Pla dels Escurçons – Pla dels Ocells – Ermita de Santa Anna – Miranda dels Ermitans – Pla de la Trinitat – Camí de l’Arrel – Roques de Carles – Santa Cecília de Montserrat.

El Puig Rodó

Amb 1.236 m, és el cim més enlairat del massís de Montserrat, des d’on es té una extensa i dilatada panoràmica que s’allarga fins al Pirineu, les illes Balears si el dia és clar; el Montsià al sud, tal com es correspon al ser un dels cims escollits per fer les triangulacions del Meridià, també és vèrtex geodèsic de primer ordre i  sostre comarcal de l’Anoia i el Bages.

L’any 1518 al cim de Sant Jeroni, ja hi havia edificat un oratori anomenat Santa Maria la Més Alta.

L’ermita de Sant Jeroni  estava situada en l’indret on a principis del segle XX s’edificà el restaurant, avui desaparegut.

La nova capella dedicada a Sant Jeroni de l’any 1891, es construí una mica més avall, on hi havia l’hort de l’ermita,  i el pou de glaç, d’aquí ve el nom de canal del Pou de Glaç. Actualment rebatejada amb molt de mal gust, com a canal del “Mejillon”, perquè des del restaurant hi llençaven les closques dels musclos.

Dalt del cim, en una elevació propera, l’any 1912 s’hi instal·la un observatori meteorològic, amb un termòmetre de màximes i mínimes, posteriorment l’any 1932 s’hi instal·la un anemòmetre.

La baixada la farem pel pla dels Ocells, ermita de la Trinitat i camí de l’Arrel.

Fi de l’excursió

 

Notes:

Cal portar esmorzar, aigua i quelcom per l’excursió.

Dinarem a casa.

La pròxima excursió del Meridià Verd serà el dia 15 de juny al cim de la Miranda de Llaberia.

 

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.