EXCURSIONISME: GR 270 o camí del Llobregat

Després del llarg parèntesi  en les activitats de la secció per culpa  del Covid, i ara que s’està deixant obrir per part de les autoritats sanitàries,  us animem  re emprendré l’activitat de les caminades.

Us proposem, tal com indica el calendari d’activitats del CEP de l’any  2021, la ruta pel GR 270 o camí del Llobregat.

Aquest itinerari consisteix caminar descobrint el curs del riu Llobregat, des del seu naixement a  Castellar de n’Hug,  fins a la seva desembocadura a la mar mediterrània, en el delta prop del Prat de Llobregat, en total son uns 198 km.

El camí del Llobregat, ha estat impulsat per la Diputació de Barcelona, el Consells Comarcals de les comarques, i pels municipis per on passa. El traçat del GR ha estat validat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

El  traçat del camí, segueix bàsicament el riu, que n’és el seu eix vertebral, no obstant es podrà fer alguna  variant, per anar a visitar quelcom d’interesant, que hi podem trobar en les rodalies del curs fluvial.

El recorregut que farem en aquesta primera etapa, discorre per trams realment salvatges. amb estones ran de riu, i d’altres pel mig de boscos frondosos, amb algun pas divertit. Es podran visitar pobles bonics, com els de Castellar de n’Hug i la Pobla de Lillet, així com l’ermita de Sant Vicens de Rus, la fàbrica Asland i els jardins Artigues dissenyats per Gaudí.

La 1ª etapa arriba fins a Guardiola de Berguedà,  al ser molt llarga més de 21 km. i per fer-la més assequible a tothom, la dividirem  en dues, visitant de passada  la fabrica de ciment Asland del Clot del Moro i els jardins Artigues, dissenyats pel gran arquitecte Antoni Gaudí.

Hora de sortida: 2/4 de vuit de matí de l’estació d’autobusos

Kilòmetres de camí:  8 kilòmetres

Desnivell negatiu: 524 metres

Desnivell positiu: 25 metres

Dificultat: Fàcil

La propera excursió serà el dia 28 de novembre de 2021 entre La Poble de Lillet i Guardiola de Berguedà de 13 km.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.