III Caminada solidària popular per la marató de TV3

Lloc de sortida: Aparcament de terra de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès.

Hora de sortida: 08:30h

Hora prevista d’arribada: 14:00h

Transport: Vehicles particulars.

Dificultat: Mitjana/Fàcil

Guiada per: Joan Domènech, Toni Inglada i Marc Queralt.

Enllaç amb fotografies de la preparació.

 

Descipció: La nostra caminada sortirà de la masia Vallformosa per prendre direcció vers el frondós bosc de les Graus, fen una aturada per esmorzar i on el conegut naturalista Xavier Bayer ens farà una breu explicació de la fauna que s’hi troba en aquest punt determinat, així com també la que hi ha al Parc dels Talls de Vilobí del Penedès.
Seguirem el nostre recorregut pel bosc de la Planota, per a continuació passar per Bellver i entrar pel sector oest al Parc dels Talls, recentment ben condicionat per al visitant amb miradors de fusta i plafons explicatius de cada un dels pèlags o talls. Tota aquesta zona es d’una bellesa singular i del tot recomanable la visita a aquest preciós indret del Penedès, on els geòlegs Anna Mascaró i Manu Gómez ens faran una descripció de l’entorn geològic.
A la tornada passarem propers del gran mas de Can Carbó, per continuar camí entre vinyes fins l’església de Santa Maria de Vallformosa i tot seguit arribar a la masia de Vallformosa, punt d’inici i final de aquest bonic recorregut circular.

Itinerari: Masia Vallformosa – Bosc de les Graus – Bosc de la Planota – Bellver – Parc dels Talls – Can Carbó – Església de Santa Maria de Vallformosa – Masia de Vallformosa.

El Parc dels Talls: El Parc dels Talls és un entorn de Vilobí del Penedès catalogat com a Espai Natural, qualificació proposada per protegir el patrimoni natural en el seu conjunt, geològic i biològic, i potenciar la gran bellesa paisatgística de l’indret.
L’origen del Parc dels Talls neix del desenvolupament de l’activitat extractiva del guix, que es remunta des de l’època romana fins fa pocs anys.
Les depressions en el terreny a conseqüència de l’extracció de materials, són el que s’anomena talls que, parcialment ocupats per l’aigua, reben el nom de pèlags. El Parc dels Talls està format per cinc pèlags.
L’ordenació del Parc dels Talls ha facilitat el gaudi paisatgístic d’aquest entorn singular.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.