CORAL-“Lleida Canta a l’Oli”

Participació de  la Coral del CEP al “Lleida Canta a l’Oli”. Qui vulgui, està convidat a fer l’acompanyament als integrants de la coral.

Les Borges Blanques acollirà diumenge 13 de març la 7a edició de la trobada Canta Lleida, que aquest any rep el nom de “Canta a l‘oli”, caracteritzada per ser una trobada de cant coral que pretén englobar la cultura pròpia, els productes de la terra com l’oli i la gastronomia de les Garrigues.

Hi participaran un total de 33 corals d’arreu de Catalunya, uns 750 cantaires i un centenar de voluntaris de les Borges, a més d’una desena de cooperatives de la DO Garrigues, tots ells amb la voluntat de gaudir plegats de l’oli i de la música aquest proper diumenge.

Els objectius d’aquesta trobada són impulsar el territori cultural del cant coral, així com fomentar les amistats entre les corals lleidatanes. En aquesta edició també es pretén endinsar als cantaires en la cultura de l’oli i en la seva elaboració, valorant la història i la qualitat de la DO les Garrigues.

El vicepresident tercer i vicepresident del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich, ha acompanyat els organitzadors de “Canta a l’oli” en la seva presentació.

Sabarich ha destacat que la Diputació de Lleida fa costat a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) a aquestes iniciatives culturals ja que conjuguen la música amb una aposta contundent per donar a conèixer els productes propis i el patrimoni gastronòmic com ho és l’oli de les Garrigues.

Des de l’Ajuntament de les Borges Blanques, Ariadna Salla, ha afirmat que està previst dividir les Borges Blanques en cinc punts en els quals les corals interpretaran un total de 64 cançons durant tot el dia i que són els següents: l’Espai Macià, davant de l’església parroquial, la plaça de la Constitució, Cal Gineret i finalment el cant comú tindrà lloc a la plaça del Terrall.

El president de la Coral Maristes, Gerard Riu, ha explicat que a cada edició s’intenta organitzar la trobada a diferents municipis. En aquest cas, ha ressaltat la gran rebuda per part de les autoritats municipals de les Borges Blanques i dels voluntaris per tal d’aconseguir una edició molt exitosa.

Sobre el funcionament d’aquesta edició de “Lleida canta a l’oli”, Riu ha indicat que cada coral interpretarà dues cançons i com a cloenda de la trobada totes les corals interpretaran un cant comú.

Una novetat d’aquesta edició serà l’himne “Lleida canta” que totes les corals interpretaran conjuntament i que representa l’estima pel cant que han composat els membres de la Coral Maristes Montserrat de Lleida. Una altra de les novetats serà la representació per part d’un grup de “body percussion” d’una cançó com a acte de cloenda de la trobada.

Finalment, el president de la DO Les Garrigues, Joan Segura, ha assenyalat que des d’un primer moment les cooperatives d’oli han mostrat interès per aquesta trobada de cantaires, ja que hi veuen una excel·lent oportunitat de promocionar els seus productes i ha recordat que antigament les olives es collien al cant dels pagesos, és a dir, que l’oli i la música han anat sempre molt plegats.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.