Matinal d’excursionisme. Sant Bernat Menthon (Alt Camp)

ANTECEDENTS

Fa uns anys, un grup de companys del CEP van tenir la iniciativa de netejar un racó d’una roca propera al cim del Montagut, per anomenar-lo posteriorment RACÓ DE SANT BERNAT MENTHON, patró dels excursionistes. Posteriorment si va instal.lar una imatge de fusta tallada dedicada al sant, procedent d’una donació d’un soci del CEP. Després de quasi tres anys de romandre en aquest lloc, la imatge va desaparèixer. Per tot això, i per tal de tornar a dignificar el RACÓ DE SANT BERNAT, es va encarregar al monestir de Sant Benet de Montserrat, la confecció d’una rajola de ceràmica dedicada al sant. El passat 20 de desembre del 2014, la rajola fou beneïda pel vicari general i rector de la Parròquia de Santa Maria de Vilafranca Mn. Jaume Berdoy.

 

PROPOSTA 2017

Per tal de comprovar l’estat de l’imatge col·locada, el proper 5 de març, el CEP organitza una caminada popular al cim del Montagut, per tal de reposar la imatge de Sant Bernat Menthon.

El programa és el següent:

Caminada d’unes tres hores efectives de caminar entre anada i tornada. Sortida de davant la FECA a Vilafranca del Penedès a les 08:00h del matí amb cotxes particulars fins al lloc per iniciar la ruta, Església de Sant Jaume de Montagut. (cal portar esmorzar i beure)

 

Dia de la sortida:     05/03/2016

Hora i lloc de sortida:  8:00h.  Aparcament davant de la FECA (cotxes particulars)

Inici caminada: Església de Sant Jaume de Montagut

Distància:   10,2 Km.

Desnivell acumulat:   570 m.

Temps aprox.:   4h. comptant parades

Nivell de dificultat:  Moderada

Llocs d’interès:  Església de Sant Jaume, Pi de les quatre soques, Torrent Roig, Mas de l’Aranya, Cases de Formigosa, Estany de Formigosa, Racó de Sant Bernat, Cim del Montagut.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.