+2000 – Pics Margalida i Tempestades

Sortida exclusiva per a socis/es de l’entitat.

Els +2000 són sortides en autosuficiència d’excursionisme d’alta muntanya, amb grans desnivells i llarga durada. No són sortides guiades, els participants han de conèixer d’avançada l’itinerari i les condicions amb les que es trobaran i han de col·laborar amb els seus coneixements i la seva experiència al bon desenvolupament de l’activitat.

Entenem, per tant, que tothom qui s’apunta per dur a terme l’activitat coneix bé els riscos que aquesta comporta, té les condicions físiques i tècniques per dur-la a terme de manera autònoma i l’empren sota la seva única i pròpia responsabilitat.

Al pic Margalida (3.251 m) hi convergeixen tres grans crestes que formen una «Y» de grans dimensions. Des del NE hi arriba una de les crestes més reconegudes del Pirineu, la cresta de Salenques; cap al SE trobem la cresta dels Russell. I finalment cap al NW, un tercer braç es dirigeix cap al Tempestades (3.289 m) i continua cap a l’Aneto, punt culminant del massís de la Maladeta i de tot el Pirineu.

DISSABTE 8 DE JUNY

Ens desplaçarem en vehicles particulars fins a Besnasque, continuarem pel Plan de Senarta fins al refugi de Pescadores, al qual s’accedeix per pista forestal.

DIUMENGE 9 DE JUNY

Des del refugi de Pescadores (1.960 m) i passant per l’Ibon de Llosás (2.500 m) mirarem d’assolir els pics de Margalida (3.251 m) i Tempestades (3.289 m).

Desnivell: 1.350 + (aprox.)
Distancia: 13,3 km (aprox.)

INFORMACIÓ GENERAL I LOGÍSTICA:

La sortida es realitzarà en cotxes particulars. Es crearà un grup de WhatsApp per tal d’organitzar les places en els diferents vehicles disponibles, posar en comú les necessitats i els itineraris de la sortida i resoldre les incidències que es presentin.

El punt de trobada serà dissabte 9 de juny a les 4 de la tarda a la benzinera Penedès.

Per realitzar l’activitat cal inscriure’s, per tot, abans del dimecres dia 5 de juny a la secretaria del Centre. Les places estan limitades a 8 participants.

Es tracta d’una sortida d’alta muntanya i cal estar en possessió de la llicencia federativa, mínim en la modalitat C.

Aquesta sortida pot ser anul·lada, modificada o substituïda per una altra de diferent, ja sigui a la mateixa zona o en qualsevol altre lloc, en qualsevol moment i per acord d’una majoria dels participants si aquesta és la seva voluntat o les circumstàncies així ho aconsellen.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.