RAQUETES DE NEU – Estany de Gerber 2165m. (Pallars Sobirà)

Descripció activitat

L’estany de Gerber és un estany d’origen glacial a la capçalera de la vall d’Àneu. És un dels pocs estanys grans (14.4 ha de superfície) no alterats per l’obra hidràulica i un dels més profunds (63 m). La conca orientada cap al nord-est té el cim dels Pics de Bassiero (2887 m) com a punt més alt. Està actualment inclòs dintre del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Itinerari

Sortirem de l’aparcament del Clot Gran o de La Peulla (nom que també té el telecadira que hi ha al costat), a 1900m, on haurem deixat els cotxes. El camí amb senyals a l’inici i en algun altre punt, té trossos de flanqueig i altres per dins el bosc, passant per la llacuna l’Estanyera, l’estany del Mig i finalment l’Estany de Gerber a 2165m. Si el temps acompanya, amb els que tinguin ganes de fer una mica mès, podem continuar fins els estanys que hi ha més aball i abans del Refugi Mataró, a uns 2400m. La tornada, la farem pel mateix camí.

Assegurança: Es requereix llicència de la FEEC o similar amb cobertura mínima tipus C apta per raquetes de neu. Es poden tramitar llicències temporals a la secretaria del CEP, fins el dia 18 de gener. Més tard no es tramitaran.

Itineraris en cotxe recomanats:

El més curt, 4 hores, 260 Km. – Per la C-15 fins agafar la A-2 a Lleida. Passat Cervera sortida direcció Agramunt per la L-303, fins Artesa de Segre per la C-14, seguir per Comiols fins a Tremp. De Tremp a Pobla de Segur, Sort, Llavorsí, Esterri d’Aneu i arribem a Salardú passant pel Port de la Bonaigua.

El més còmode i en cas d’estar tancat el Port de la Bonaigua, 4 hores, 285 Km. – Per la C-15 fins a agafar la A-2 a Lleida. Passat Tàrrega sortida direcció Balaguer i per la C-53 arribar a Alfarràs. Per l’N-230, Benavarri, El Pont de Suert, fins a Vielha. A la rotonda agafar la primera sortida en direcció al Port de la Bonaigua i arribem a Salardú.

Recordeu que l’hora de sopar al refugi és a les 8 del vespre.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.