RAQUETES DE NEU – Refugi Conangles – Pic de Montpius 2.274

Informació general

La muntanya de Montpius te una alçada de 2.274 metres d’altitud, que es troba al municipi de Vielha i Mijaran, a la comarca de la Vall d’Aran.

El cim de Montpius es el punt més alt de la Val de Gèles, per on transcorre el barranc de Gèles. Altres muntanyes que delimiten la Val de Gèles son el Tuc de Miedia (2.191m), Tuc de Letassi (2.177m) o el Tuc de Montcorbison (2.172m).

Si el temps ens acompanya, des del cim de Montpius podrem observar una excel·lent panoràmica de la Vall d’Aran i de grans cims del Pirineu, com l’Aneto o la Maladeta.

Refugi de Conangles: Situat a la boca sud del túnel de Vielha, a 15 minuts de la població. A 7 minuts en cotxe del punt de partida de l’excursió. Al costat del refugi tenim una petita explanada on aparcar.

Itinerari: Es proposa fer una única ruta de cara el diumenge 10 de març, fer el cim de Montpius partint des d’una petita explanada al costat de la deixalleria [al costat de la N-230], on hi deixarem el cotxe. S’haurà de fer un petit tram de carretera [1,4 km de distància] fins arribar al quilòmetre 158 de la N-230 (1.305m).

A partir d’aquest punt, travessarem el diferents punts fins arribar al cim: Borda deth Sabatèr – Cabanya de Pomaròla (1.625m) – Cabanya de Comests (1.935m) – Montpius (2.274m).

 

MATERIAL

Botes aptes per neu, raquetes, grampons, pals, piolet de travessa.

Refugi: Sac de dormir.

Roba: samarreta interior tèrmica, forro o primaloft, plomes o jaqueta, paravents o gore, mitges tèrmiques, pantaló apte per neu, mitjons llargs i de recanvi, guants, buff, gorra.

Farmaciola (manta tèrmica), termo/cantimplora, frontal, crema solar, ulleres de sol/ventisca, mapa  o GPS.

 

LOGISTICA

Aquesta no és una sortida guiada, els/les participants han de conèixer d’avançada l’itinerari i les condicions meteorològiques amb les que es trobaran, han de col·laborar amb els seus coneixements i la seva experiència per al bon desenvolupament de l’activitat.

Entenem, per tant, que tothom qui s’apunta per dur a terme l’activitat coneix bé els riscos que aquesta comporta, té les condicions físiques i tècniques per dur-la a terme de manera autònoma i l’emprèn sota la seva única i pròpia responsabilitat.

La sortida es realitzarà en cotxes particulars. Es crearà un grup de WhatsApp per tal d’organitzar les places en els diferents vehicles disponibles, posar en comú les necessitats, els itineraris de la sortida i resoldre les incidències que es presentin.

Es tracta d’una sortida de raquetes de neu i cal estar en possessió de la llicència federativa, mínim modalitat C.  En cas de no tenir el carnet o la llicència anual, des del centre excursionista es facilita la tramitació de la llicència per dies concrets.

Aquesta sortida pot ser anul·lada, modificada o substituïda per una altre de diferent depenent de la meteorologia o del número de participants. S’informarà amb la màxima antelació possible als/les participants de les possibles modificacions.

 

HORARIS

– Horari d’arribada al refugi a les 18h; màxim a les 19h [sopar cap a les 19h].
– Horari d’esmorzar a les 6.30h, per començar a caminar entre les 7.30h i les 8h.
– Temps estimat en finalitzar la ruta: 7h 30 min.
Recomanar portar algún entrepà/ tupper per dinar diumenge. Tenir en compte que qui vulgui, el mateix refugi pot preparar un picnic per emportar. Preu de 10€/ persona, entra: entrep, fruita, refresc i pastes [Es pot demanar al mateix refugi, que a la mateixa nit, l’amfitrió ho prepara].

 

Informació sobre el refugi:

  • Mitja pensió [sopar – dormir – esmorzar].
  • Disposa de Sabatilles pels assistents, llençols i fundes de coixí.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.