RAQUETES DE NEU-Pic Cap del Verd 2283m.

INFORMACIÓ GENERAL

Tan bonica com desconeguda, la Serra del Verd passa força inadvertida al costat d’un reclam turístic tan conegut com és el Pedraforca. Precisament això pot fer que sigui un dels itineraris més interessants que podem fer a la vall de Gósol i que, a més, té unes panoràmiques excepcionals de la cara oest del Pedraforca, però també, de la serra del Cadí i de la Vall de Lord.

Itinerari: Ermita de Sta Margarida (1476m) – Coll de la Mola – Portell de l’Ós – Pla de la Font – Cap del Verd (2282m) – Collada dels Belitres – Torrent Fosc – Pista a Gósol – Ermita de Sta. Margarida

*Segons l’estat de la neu i el risc d’allau, evitarem el Torrent Fosc desfent el camí des del cim

Distància aproximada: 13km

Desnivell: 800m

Dificultat: moderada

Temps aproximat: 6h + parades

Track de la ruta: https://ca.wikiloc.com/rutes-raquetes-de-neu/circular-cap-del-verd-6051594

Preu SOCI: 40€ mitja pensió (menú vegetarià o altres requisits alimentaris cal comunicar-los amb una setmana d’antelació)

Preu NO SOCI: 50€ mitja pensió (menú vegetarià o altres requisits alimentaris cal comunicar-los amb una setmana d’antelació)

Places: 20

Transport: cotxes particulars. Es crearà grup de whats per organitzar-nos.

*Possibilitat de pujar dissabte 11 al matí i aprofitar per fer el cim del Cap de la Gallina Pelada o Cap del Llitzet

 

MATERIAL

Botes aptes per neu, raquetes, grampons, pals, piolet de travessa.

Roba: semarreta interior tèrmica, forro o primaloft, plumes o jaqueta, paravents o gore, mitjes tèrmiques, pantaló apte per neu, mitjons llargs i de recanvi, guants, buff, gorro.

Farmaciola (manta tèrmica), termo/cantimplora, frontal, crema solar, ulleres de sol/ventisca, mapa  o GPS

 

LOGISTICA

Aquesta no és una sortida guiada, els/les participants han de conèixer d’avançada l’itinerari i les condicions meteorològiques amb les que es trobaran, han de col·laborar amb els seus coneixements i la seva experiència per al bon desenvolupament de l’activitat.

Entenem, per tant, que tothom qui s’apunta per dur a terme l’activitat coneix bé els riscos que aquesta comporta, té les condicions físiques i tècniques per dur-la a terme de manera autònoma i l’emprèn sota la seva única i pròpia responsabilitat.

La sortida es realitzarà en cotxes particulars. Es crearà un grup de WhatsApp per tal d’organitzar les places en els diferents vehicles disponibles, posar en comú les necessitats, els itineraris de la sortida i resoldre les incidències que es presentin.

Es tracta d’una sortida de raquetes de neu i cal estar en possessió de la llicència federativa, mínim modalitat C.  En cas de no tenir el carnet o la llicència anual, des del centre excursionista es facilita la tramitació de la llicència per dies concrets.

Aquesta sortida pot ser anul·lada, modificada o substituïda per una altre de diferent depenent de la meteorologia o del número de participants. S’informarà amb la màxima antelació possible als/les participants de les possibles modificacions.

 

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.