RAQUETES DE NEU – Puigpedrós (2.914m)(Cerdanya)

 

Ascensió al Puigpedrós amb raquetes de neu

El Puigpedròs rep el seu nom de la gran quantitat de pedres que trobem just en el seu cim i amb els seus 2.914 metres d’altura és la muntanya més alta de la província de Girona. La ruta la vam iniciar des del Refugi de Malniu, a 2.125 metres d’altura a què s’arriba per una pista forestal i en el qual cal pagar 3 € per poder deixar el cotxe.

Només començar ens trobem amb el primer llac de el dia, l’Estany Sec. Aquest primer tram discorre per una pujada suau per un prat que va seguint les marques de GR-11 fins a donar un una paleta indicadora que haurem de prendre a la dreta, deixant el GR a l’esquerra. A partir d’aquí el camí ja es posa cap amunt de veritat, havent de creuar algun torrent bastant carregat d’aigua pel camí. A la poca estona arribem al Torrent d’Envalls, pel qual haurem d’anar pujant, en principi deixant-lo a la dreta, per a més endavant anar pel seu marge esquerre i acabar creuant uns curiosos ponts de fusta tornant a deixar-lo a la dreta, poc després de superar el Coll de les Molleres.

En aquest tram anirem avançant per un sender molt poc definit i que en nombroses ocasions perdrem de vista, però tenint sempre com a referència el circ de la Coma Pregona a la nostra esquerra anirem a buscar sempre el pas més senzill, intentant trobar les fites que ens portaran sempre pel camí correcte. Res més arribar a la cresta de el circ de Coma Pregona, a uns 2.700 metres d’altura, arribem a una zona de torberes, les Molleres de l’Puigpedrós, que s’estenen per una petita plana abans d’arribar al cim. Aquí podem atacar el cim de forma directa o de forma més suau per la seva dreta. Arribem al fals cim, lloc on es troba un vèrtex geodèsic i una petita creu. 

Per baixar seguirem la mateixa ruta.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.