RAQUETES DE NEU-TORRETA DE L’ORRI

INFORMACIÓ GENERAL

La Torreta de l’Orri o Pic de l’Orri és una muntanya de 2.438 metres d’altitud pertanyent al terme municipal de Soriguera, a la comarca del Pallars Sobirà.

És en el sector nord-est del terme, a prop del límit amb el terme de Rialp, que passa pel seu vessant nord-occidental. És el cim més at de la zona, al nord de la Roca de Coma-serra. En els seu vessant septentrional s’estén l’Estació d’esquí de Port-Ainé.

S’hi pot trobar un vèrtex geodèsic que pertany al Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Aquest cim està inclòs al llistat dels 100 cims de la FEEC.

 

 

Itinerari: Refugi Comes de Rubió – Torreta de l’Orri – Refugi Comes de Rubió – Port del Cantó*

*(cal tenir en compte que dissabte es puja per estar al refugi màxim a les 19h i l’aproximació des del cotxe fins al refugi es realitza caminant per pista forestal durant 5km).

 

*Possibilitat de pujar dissabte 20 de gener al matí i aprofitar per fer una ruta fins a Sant Joan de l’Erm.

 

MATERIAL

Botes aptes per neu, raquetes, grampons, pals, piolet de travessa.

Roba: semarreta interior tèrmica, forro o primaloft, plumes o jaqueta, paravents o gore, mitjes tèrmiques, pantaló apte per neu, mitjons llargs i de recanvi, guants, buff, gorro.

Farmaciola (manta tèrmica), termo/cantimplora, frontal, crema solar, ulleres de sol/ventisca, mapa  o GPS.

 

LOGISTICA

Aquesta no és una sortida guiada, els/les participants han de conèixer d’avançada l’itinerari i les condicions meteorològiques amb les que es trobaran, han de col·laborar amb els seus coneixements i la seva experiència per al bon desenvolupament de l’activitat.

Entenem, per tant, que tothom qui s’apunta per dur a terme l’activitat coneix bé els riscos que aquesta comporta, té les condicions físiques i tècniques per dur-la a terme de manera autònoma i l’emprèn sota la seva única i pròpia responsabilitat.

La sortida es realitzarà en cotxes particulars. Es crearà un grup de WhatsApp per tal d’organitzar les places en els diferents vehicles disponibles, posar en comú les necessitats, els itineraris de la sortida i resoldre les incidències que es presentin.

Es tracta d’una sortida de raquetes de neu i cal estar en possessió de la llicència federativa, mínim modalitat C.  En cas de no tenir el carnet o la llicència anual, des del centre excursionista es facilita la tramitació de la llicència per dies concrets.

Aquesta sortida pot ser anul·lada, modificada o substituïda per una altre de diferent depenent de la meteorologia o del número de participants. S’informarà amb la màxima antelació possible als/les participants de les possibles modificacions.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.